INTIME

Ραγδαία επιδείνωση καιρού με καταιγίδες και χαλάζι

Για… σκοτσέζικο ντους μας προετοιμάζει η ΕΜΥ, καθώς προειδοποιεί για ραγδαία επιδείνωση του καιρού, με τις καταιγίδες, τους ισχυρούς ανέμους και το χαλάζι να παίρνουν τη… σκυτάλη από το μίνι καύσωνα που ταλαιπώρησε τη χώρα τις τελευταίες ημέρες.

propoli

Όπως αναφέρεται στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η μεταβολή του καιρού αναμένεται από σήμερα κιόλας (23/7), από τα βόρεια.

Κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Μάλιστα, αναμένεται και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Αναλυτικά οι περιοχές που θα επηρεαστούν:

Δευτέρα 23/7

Από τις απογευματινές ώρες η Ήπειρος, η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα η Δυτική Μακεδονία.

Από τις βραδινές ώρες, πιθανώς πρόσκαιρα τα βορειότερα νησιά του Ιονίου, η Δυτική Στερεά, η Θεσσαλία, οι Σποράδες και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Τρίτη 24/7

Κατά διαστήματα, μέχρι τις βραδινές ώρες, η Χαλκιδική, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

Τις πρωινές ώρες πιθανώς οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανώς η Στερεά Ελλάδα και η Θεσσαλία.

Τετάρτη 25/7

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα όλα τα ηπειρωτικά.

Πέμπτη 26/7

Κατά διαστήματα μέχρι και τις βραδινές ώρες η Κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική), η Θεσσαλία, οι Σποράδες και η Εύβοια.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα υπόλοιπα υπειρωτικά.

Γενικά άστατος ο καιρός

Όπως επισημαίνει η ΕΜΥ, ο καιρός θα παραμείνει άστατος και τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας, με τα φαινόμενα να εκδηλώνονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Loading