Σαρώνει τη χώρα ο «Ξενοφών», κλειστά σχολεία και λιμάνια

Στο έλεος της κακοκαιρίας και του…. Ξενοφώντος όπως έχει ονομαστεί αυτή βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η χώρα.

propoli

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης το Λιμενικό ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο για τα νησιά του Αιγαίου από το λιμάνι του Πειραιά.

Το ίδιο θα συμβεί και με τα πλοία από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Η ίδια κατάσταση βεβαίως δεν επικρατεί μόνο στο Λεκανοπέδιο, αλλά σε πολλές, στις περισσότερες, περιοχές της Ελλάδας.

Κλειστό είναι και το πορθμείο Ρίο-Αντίρριο, όπως και το πορθμείο Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε το πρωινό δρομολόγιο των 06:00 από Αρκίτσα για Αιδηψό.

Δεμένα θα είναι τα πλοία και από το λιμάνι του Βόλου με προορισμό τις Σποράδες, ενώ δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια από Καβάλα για Πρίνο και Θάσο.

Κλειστά τα σχολεία στις Κυκλάδες

Οι κακές καιρικές συνθήκες και οι θυελλώδεις άνεμοι που φτάνουν μέχρι και τα 10 μποφόρ, κρατούν σήμερα Τετάρτη τους μαθητές στα σπίτια τους σε Τήνο, Άνδρο και Μύκονο.

Ο κύριος λόγος της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων είναι για την προστασία των μαθητών, των γονέων τους και των εκπαιδευτικών.

Δελτίο Έκτακτης Επιδείνωσης

Δελτίο Έκτακτης Επιδείνωσης του καιρού για την καλύτερη ενημέρωση και προειδοποίηση παράλληλα των πολιτών εξέδωσε τις προηγούμενες ημέρες η ΕΜΥ.

Σύμφωνα με αυτό «Την Τετάρτη (26-09-2018) έως την Πέμπτη (27-09-2018) θα επικρατήσουν:

Α. Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι (7-8 μποφόρ) θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά, ενώ στα Αιγαίο η ένταση των ανέμων θα φτάσει τα 9 και πιθανώς τα 10 μποφόρ.

Β. Χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Γ. Την Πέμπτη (27-09-2018), σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στο νότιο Ιόνιο, τη νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.

Την Παρασκευή (28-09-2018), το Σάββατο (29-09-2018) και την Κυριακή (30-09-2018):

Την Παρασκευή (28-09-2018) τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη κεντρική και νότια χώρα, ενώ το Σάββατο (29-09-2018) και την Κυριακή (30-09-2018) θα επικρατήσει άστατος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

 

 

 

Loading