Σε δίκη ο Γεωργίου για το έλλειμμα του 2009

Την παραπομπή σε δίκη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, για την υπόθεση της διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 εισηγείται στο δικαστικό συμβούλιο που θα λάβει την τελική απόφαση ο εισαγγελέας εφετών.

propoli

Μετά από δύο απαλλακτικά βουλεύματα του Συμβουλίου Εφετών και δύο αναιρέσεις από τον Άρειο Πάγο η υπόθεση επέστρεψε για τρίτη φορά στο συμβούλιο Εφετών προκειμένου να αποφανθεί με την έκδοση βουλεύματος σχετικά με την κατηγορία της ψευδούς βεβαιώσεως σε βαθμό κακουργήματος.

Το αδίκημα αφορά τις καταγγελίες σε βάρος του κ.Γεωργίου ότι προέβη σε τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το 2009 με αποτέλεσμα να μπει η χώρα στα μνημόνια.

«Πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη»

Ο εισαγγελέας εφετών Στ. Κωσταρέλος, με εισήγηση του προς το Συμβούλιο Εφετών υποστηρίζει ότι ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ πρέπει τελικά να παραπεμφθεί σε δίκη για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης θεωρώντας προφανώς ότι υπάρχουν ικανές ενδείξεις για τη διάπραξη του , και ειδικότερα ότι έχουν βάση οι καταγγελίες που είχαν κάνει τα τότε μέλη της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωή Γεωργαντά και Νικόλαος Λογοθέτης περί διογκώσεως του ελλείμματος α

Τι επικαλείται η πλευρά Γεωργίου

Απ΄την πλευρά της η υπεράσπιση του Ανδρεα Γεωργίου επικαλείται το έγγραφο που υπάρχει στη δικογραφία από την Ευρωπαϊκή Αρχή (Eurostat) με το οποίο βεβαιώνεται ότι έχει εγκριθεί από αυτήν ο υπολογισμός του ελλείμματος για το 2009 που έγινε με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες, οι οποίοι ισχύουν απαρέγκλιτα στους υπολογισμούς της ΕΛΣΤΑΤ έως και σήμερα.

Επιπλέον, από την πλευρά Γεωργίου επισημαίνεται ότι το ύψος του ελλείμματος του 2009 έχει αποδεχθεί και η κυβέρνηση καθώς με βάση αυτό έχουν ήδη υπογραφεί με τους εταίρους τρεις δανειακές συμβάσεις και έχει χρηματοδοτηθεί η χώρα μα δεκάδες εκατομμύρια.

Loading