Σε δύο φοιτητές απονεμήθηκε το βραβείο IELTS 2019

δύο φοιτητές απονεμήθηκε βραβείο IELTS. Για πέμπτη χρονιά απονεμήθηκε φέτος το βραβείο IELTS 2019, από το Βρετανικό Συμβούλιο (British Council), όχι σε έναν, αλλά σε δύο φοιτητές.

propoli
Για πέμπτη χρονιά απονεμήθηκε φέτος το βραβείο IELTS 2019, από το Βρετανικό Συμβούλιο (British Council), όχι σε έναν, αλλά σε δύο φοιτητές.

Ο Θεόδωρος Χρονόπουλος επιλέχθηκε ως ο νικητής του πέμπτου Βραβείου IELTS, ανάμεσα σε περισσότερους από 370 αιτούντες.

Εκτός, όμως, από την καταβολή των διδάκτρων του νικητή στο πανεπιστήμιο της επιλογής του, το Βρετανικό Συμβούλιο αποφάσισε να διαθέσει μέρος του εναπομείναντος ποσού των 10.000 λιρών στην Μαρία Βασιλάκη, η οποία επελέγη δεύτερη στη διαδικασία επιλογής.

Ο Θεόδωρος θα παρακολουθήσει το ακαδημαϊκό έτος 2019-20 μεταπτυχιακό στο μάρκετινγκ στο πανεπιστήμιο της επιλογής του, το Πανεπιστήμιο Erasmus του Ρότερνταμ στην Ολλανδία. Το βραβείο IELTS 2019 και το Βρετανικό Συμβούλιο θα καλύψει τα δίδακτρα των σπουδών του.

«Πιστεύω ότι εκτιμήθηκε από την επιτροπή, το ότι παρουσίασα όλες τις πλευρές του εαυτού μου», ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νικητής.

«Εκτός από μεγάλη διευκόλυνση και πρακτική οικονομική βοήθεια, είναι και ψυχολογική, καθώς βλέπεις ότι αναγνωρίζεται η προσπάθειά σου και σε αυτό που πιστεύεις», συμπλήρωσε.

«Είναι ένα βραβείο που βοηθάει τους φοιτητές να συνεχίσουν τις σπουδές τους, να συνεχίσουν να κινούνται. Αν δεν κινούμαστε, βαλτώνουμε. Οπότε είναι πολύ σημαντικό», είπε.

Ο Θεόδωρος έχει ενεργή παρουσία στη μουσική βιομηχανία ως ράπερ, μουσικός, στιχουργός, μουσικός παραγωγός και ιδιοκτήτης δισκογραφικής εταιρείας.

Αντιλαμβάνεται τη μουσική ως προϊόν που μπορεί να διασκεδάσει, αλλά και να προσφέρει τροφή για σκέψη στους ακροατές.

Το όραμά του είναι να υποστηρίξει ταλαντούχους καλλιτέχνες να γίνουν η φωνή της γενιάς τους και να προσφέρουν, όχι μόνο ψυχαγωγία, αλλά και κριτική σκέψη μέσω ποιοτικής μουσικής που σίγουρα μπορεί να έχει θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Όπως αναφέραμε το Βρετανικό Συμβούλιο θα συμβάλει και στην πληρωμή των διδάκτρων και της Μαρίας Βασιλάκη, για τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στη Μ. Βρετανία. Η Μαρία θα παρακολουθήσει μεταπτυχιακό στο Διεθνές Δίκαιο.

«Είναι μια επιβράβευση των κόπων μου, όλα αυτά τα χρόνια. Για μένα είναι κυρίως συμβολικό. Είναι πολύ τιμητικό να ξέρεις ότι ένας φορέας, όπως το Βρετανικό Συμβούλιο, σε επιβραβεύει», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Είναι ένα κίνητρο να πάμε κι εμείς παραπέρα και να κάνουμε περισσότερα πράγματα».

Η Μαρία στοχεύει σε ένα διεθνές επίπεδο, όπου θα είναι σε θέση να προάγει τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια.

Το έντονο ενδιαφέρον της είναι στον νομικό τομέα του διεθνούς δικαίου όσον αφορά τις νέες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και τα πιθανά νομικά ζητήματα που προκύπτουν από τη σχέση τους με τα ανθρώπινα δικαιώματα (δηλαδή το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή).

«Από το 1939, εδώ και 80 χρόνια, προσπαθούμε να δίνουμε και να δημιουργούμε ευκαιρίες σε νέους ταλαντούχους ανθρώπους να ανοίξουν τα φτερά τους.

Ο ρόλος μας είναι να δημιουργούμε ευκαιρίες», τόνισε από την πλευρά της η διευθύντρια του Βρετανικού Συμβουλίου Ελλάδος, Αναστασία Ανδρίτσου.

«Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα δίνουν βάση στην ανάπτυξη των soft skills, όπως της δημιουργικής σκέψης, της επίλυσης προβλημάτων, στοιχείων σημαντικών για το σήμερα», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Τα δύο παιδιά που τιμάμε έχουν ήδη ανεπτυγμένες αυτές τις δεξιότητες και είναι εντυπωσιακά τα πράγματα που έχουν καταφέρει να κάνουν παράλληλα με τις σπουδές τους».

Τέλος, η Ειρήνη Κλαδάκη, διευθύντρια εξετάσεων του Βρετανικού Συμβουλίου Ελλάδος, επεσήμανε: «Χαίρομαι πολύ που μέσω αυτής της υπηρεσίας μας, μπορέσαμε να σας βοηθήσουμε να έρθετε πιο κοντά στα όνειρά σας».

Λίγα λόγια για το Βραβείο IELTS

Το Βραβείο IELTS έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει έναν σπουδαστή υψηλού επιπέδου που έχει κίνητρο να αναπτύξει την καριέρα του και που έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρει στην κοινωνία με όσα αποκόμισε από την εμπειρία των σπουδών του.

Έτσι, ο Θεόδωρος και η Μαρία, ως νικητές του Βραβείου IELTS 2019, θα λειτουργήσουν ως πρεσβευτές μέσα στην κοινότητα του IELTS, ώστε να δικτυωθούν και να μοιραστούν την εμπειρία του με άλλους φοιτητές που επιθυμούν να κάνουν ανώτατες σπουδές.

Το βραβείο είναι αξίας έως 10.000 λιρών Αγγλίας, ανάλογα με το ύψος των διδάκτρων του εκπαιδευτικoύ οργανισμού φοίτησης, και θα διατεθεί για την κάλυψη των διδάκτρων του ακαδημαϊκού προγράμματος που έχει επιλέξει ο σπουδαστής.

Διαδικασία επιλογής British Council Βραβείο IELTS

Οι αιτήσεις αρχικά εξετάζονται με βάση τα κριτήρια επιλογής του British Council Βραβείου IELTS και αξιολογούνται από επιτροπή εκπροσώπων του British Council/τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πέντε κορυφαίοι υποψήφιοι προεπιλέγονται στην Ελλάδα με βάση τις αιτήσεις τους, συμπεριλαμβανομένης της προσωπικής δήλωσης που έκαναν στο αντίστοιχο τμήμα της αίτησης.

Οι προεπιλεγμένοι υποψήφιοι θα πρέπει να παρέχουν αποδείξεις που υποστηρίζουν την αίτησή τους, όπως αντίγραφο του IELTS Test Report Form (TRF) και αντίγραφο της αστυνομικής τους ταυτότητας.

Οι προεπιλεγμένοι υποψήφιοι καλούνται στα γραφεία του Συμβουλίου στην Ελλάδα προκειμένου να αξιολογηθούν από την επιτροπή εκπροσώπων και κάνουν παρουσίαση ώστε να περάσουν από συνέντευξη για την τελική επιλογή.

 

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading