INTIME

Σε εξέλιξη η δίκη του Κώστα Πάσσαρη

Ερήμην του Κώστα Πάσσαρη, που κρατείται στις φυλακές Ρουμανίας, ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας η δίκη του, για ανθρωποκτονίες και ληστείες που διέπραξε στην Ελλάδα 18 χρόνια πριν.

propoli

Μετά την άρνηση των ρουμανικών αρχών να τον εκδώσουν, επειδή στο σχετικό αίτημά τους οι ελληνικές αρχές δεν είχαν προσδιορίσει το χρόνο που θα διαρκέσει η δίκη, η υπόθεση θα εκδικαστεί χωρίς τον ίδιο στο εδώλιο, «λόγω του κινδύνου παραγραφής», όπως τόνισε η εισαγγελέας της έδρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Πάσσαρης κατηγορείται για τη δολοφονία δύο αστυνομικών και τον τραυματισμό ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Στο δικαστήριο παρόντες ήταν συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής, διεκδικώντας την τιμωρία του δράστη.

Τους επόμενους μήνες η αποφυλάκιση Πάσσαρη

Ο Κώστας Πάσσαρης αναμένεται να  αποφυλακιστεί από τις ρουμανικές φυλακές τους επόμενους μήνες, καθώς θα έχει εκτίσει την ποινή που του έχει επιβληθεί για πράξεις τις οποίες έχει διαπράξει εκεί.

Απ’ την πλευρά του, ο συνήγορός του ανέφερε ότι ο Κώστας Πάσσαρης θα «μεταφερθεί μετά την έκτιση της ποινής του υποχρεωτικά στην Ελλάδα», καθώς και ότι «ο ίδιος θέλει να προσαχθεί και να ακουστεί, να αποδεχθεί τις ευθύνες του και να ζητήσει συγγνώμη».

Loading