Σε εξέλιξη η λευκή επέλαση της «Πηνελόπης» – Δείτε πού χιονίζει (vds)

Προβλήματα στα πελάγη και στο οδικό δίκτυο της χώρας συνεχίζει να προκαλεί το  λευκή επέλαση της «Πηνελόπης», με τη θερμοκρασία σε πολλές περιοχές να φτάνει υπό του μηδενός.

propoli

Ενδεικτικά, στη Δυτική Μακεδονία, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) από το 18ο έως το 28ο χλμ.

Και στη Φλώρινα η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

Από το 8ο έως το 25ο χλμ της Εθνικής Οδού Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βίγλας).
Από το 20ό έως το 30ό χλμ της Επαρχιακής Οδού Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βιτσίου).
Στην Επαρχιακή οδό Αετού-Νυμφαίου.

Χιονόπτωση στην Κοζάνη

Στους Νομούς Καστοριάς, Φλώρινας, Κοζάνης και Γρεβενών η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό και στο υπόλοιπο εθνικό κι επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται κανονικά.

Στη Μαγνησία διεκόπη λόγω «Πηνελόπης» και χιονιού η κυκλοφορία στην Επαρχιακή Οδό Κισσού-Χανίων (δρόμος χιονοδρομικού κέντρου) και η κίνηση γίνεται από εναλλακτική διαδρομή. Επίσης, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες εξαιτίας χιονόπτωσης και παγετού στην Επαρχιακή Οδό Βόλου-Ζαγοράς (άνω κλάδος) από το 25ο έως το 30ό χλμ, καθώς και στην Επαρχιακή Οδό Χανίων-Δράκειας.

Πλημμύρες στη Λέσβο

Στη Λέσβο, ώρες αγωνίας έζησαν οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές του νησιού, από τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε σπίτια και δρόμους.

Σε αρκετές περιοχές της Β. Ελλάδας το κρύο είναι πλέον τσουχτερό.

Loading