ΣτΕ: Ακύρωση των απολύσεών τους ζητούν δύο υπαξιωματικοί

Να ακυρωθούν οι αποφάσεις με τις οποίες απολύθηκαν ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) δύο υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

propoli

Συγκεκριμένα, ο ένας αποταχθείς που τιμωρήθηκε με την πειθαρχική ποινή της απόλυσης από το στράτευμα, για χρήση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης), υποστηρίζει με την προσφυγή του στο ΣτΕ ότι άγνωστα άτομα του έβαλαν στο φαγητό κάνναβη, χωρίς να το αντιληφθεί και γι’ αυτό το λόγο σε μικροβιολογικές εξετάσεις που υποβλήθηκε του ανιχνεύτηκε η ναρκωτική ουσία.

Επισημαίνει ακόμα, ότι αθωώθηκε από το Στρατοδικείο, ενώ επικαλείται και την άριστη μέχρι τότε επαγγελματική στρατιωτική του διαδρομή.

Ο έτερος προσφεύγων, που ήταν μόνιμος λοχίας (ΕΠΟΠ), απολύθηκε λόγω ακαταλληλότητας, η οποία μετά από γνωμάτευση της Ανώτατης Στρατιώτης Υγειονομικής Επιτροπής οφειλόταν σε νευρολογική πάθησή του.

Όταν έχασε την υπόθεση στα Διοικητικά Δικαστήρια, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου επικαλείται διάφορα ιατρικά πιστοποιητικά και γνωματεύσεις που αμφισβητούν την ύπαρξη της συγκεκριμένης πάθησης.

Loading