Στις 15 Φεβρουαρίου η δίκη για τη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου

Στις 15 Φεβρουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μέσα στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας.

propoli

Συγκλονιστική ήταν σήμερα η κατάθεση της συζύγου του που μετέφερε στο ακροατήριο τα τελευταία λόγια του άτυχου ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προς τους δράστες της δολοφονίας του.

«Παιδιά, δικηγόροι είμαστε. Τη δουλειά μας κάνουμε. Μη μας πειράξετε. Έχουμε παιδιά..», φέρεται να είπε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος στους δολοφόνους του με έναν απ’ αυτούς να του απαντά : « Όχι. Πρέπει να φύγει το μήνυμα».

Η σύζυγος του θύματος της εν ψυχρώ δολοφονίας με δράστες δύο αλβανούς κακοποιούς αλλά και οι υπόλοιποι συγγενείς του που επίσης εξετάστηκαν από το Δικαστήριο συνέδεσαν ευθέως τη δολοφονία του με τις δικαστικές εκκρεμότητες του πελάτη του Αριστείδη Φλώρου.

Όπως διευκρίνησαν οι μάρτυρες ,ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος εκπροσωπούσε τον καταδικασθέντα σε 21 χρόνια για το σκάνδαλο των εταιρειών Energa-Hellas Power , μόνο στην άλλη υπόθεση στην οποία εμπλέκεται και συγκεκριμένα της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου της ΛΑΓΗΕ Γ. Αντωνόπουλου.

Η σύζυγος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου κατέθεσε επίσης πως ουδέποτε στο παρελθόν ο σύζυγός της είχε δεχθεί απειλές και ούτε φοβόταν για τη ζωή του. Για το λόγο αυτό άλλωστε δεν είχε φύλαξη ούτε κάμερες ή συναγερμό στο δικηγορικό του γραφείο.

Ωστόσο, τόνισε ότι το προηγούμενο βράδυ της δολοφονίας, είχαν παρατηρήσει ύποπτη κινητικότητα έξω από το σπίτι τους με ένα μαύρο σταθμευμένο αυτοκίνητο το οποίο τελικά διαπίστωσε ότι ήταν το ίδιο που παρακολουθούσε και το γραφείο του Μιχ. Ζαφειρόπουλου.

Ένταση, βρισιές και απειλές

Με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας στην οποία ήταν παρών και ο Αριστείδης Φλώρος ο οποίος μετήχθη από τη φυλακή, επικράτησε ένταση.

Ο φερόμενος ως φυσικός αυτουργός του εγκλήματος , Μικέλα Καστριότ ο οποίος μαχαίρωσε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού το συγκρατούμενό του Άλμπερτ Μπάκο που φέρεται ως ένας εκ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου , διαμαρτυρήθηκε για εξάντληση από την παρατεταμένη κράτησή του, στη ΓΑΔΑ. Ζήτησε ολιγοήμερη διακοπή και όταν το αίτημά του απορρίφθηκε, τόσο αυτός όσο και άλλοι δύο κατηγορούμενοι αποχώρησαν από τη διαδικασία, βρίζοντας χυδαία τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και μιλώντας υποτιμητικά για την οικογένεια του αδικοχαμένου δικηγόρου.

Loading