Στολτίδης: «Υπερμεγέθης η νοθεία στο συνέδριο της ΓΣΕΕ»

Για την κατάσταση που επικράτησε στο συνέδριο της ΓΣΕΕ που διακόπηκε στην Ρόδο μίλησε στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ.

propoli

Ερωτηθείς σε σχέση με το ζήτημα, ο Λ. Στολτίδης έκανε λόγο για «υπερμεγέθη νοθεία» όσον αφορά τους συνέδρους τονίζοντας πως «έχει δύο άξονες αυτή η ιστορία έτσι όπως παρουσιάζεται και έρχεται ουσιαστικά να επιβληθεί με τον χυδαιότερο τρόπο. Ο ένας είναι ότι υπάρχει ένας μεγάλος όγκος νοθείας, από αντιπρόσωπους που δεν προκύπτει από πουθενά, ότι έχουν γίνει αρχαιρεσίες και έχουν εκλεγεί από εργαζόμενους από χώρους εργασιακούς, από κλάδους απροκάλυπτα. Μια μερίδα είναι αυτή.

Μια άλλη μερίδα είναι ότι υπάρχει η μαζική φυσική πλέον είσοδος και παρουσία μέσω αυτού του συνεδρίου, η προσπάθεια για την φυσική παρουσία της εργοδοσίας με διάφορες μορφές. Από συμβούλους μέλη διοικήσεων εργοδοτικών συνδέσμων, μέχρι ιδιοκτήτες λεωφορείων, μετόχους σε διάφορες επιχειρήσεις όπως ο εργοδότης-συνδικαλιστής Καραγεωργόπουλος, που είναι ουσιαστικά η σημαία στην περίπτωση της ΓΣΕΕ που έχει και τη θέση του υπευθύνου του γραφείου τύπου. Είναι ένα μέγεθος αλλοίωσης των συσχετισμών αλλά και του ίδιου του χαρακτήρα του συνδικαλισμού για πρώτη φορά».

Όσον αφορά την ένταση που δημιουργήθηκε ο Λ. Στολτίδης κατήγγειλε ότι πηγή του κακού αποτελεί το γεγονός πως «εδώ υπάρχει ένα άρθρο, το 18, που λέει ότι αν κάποιοι αντιπρόσωποι οι οποίοι παρουσιάζονται ότι θα συμμετέχουν στο συνέδριο δεν έχουν τα νομιμοποιητικά χαρακτηριστικά, και εμείς έχουμε όλες τις αποδείξεις και τίποτα δεν είναι σε θεωρητικό επίπεδο (σσ ότι δεν έχουν νομιμοποιητικά χαρακτηριστικά), πρέπει να περιμένουν να ξεκινήσουν με αυτούς που δεν υπάρχει ένσταση γι’ αυτούς στο συνέδριο. Αυτό γίνεται ουσιαστικά για να μην μπορούν να ψηφίσουν, δηλαδή αυτοί που είναι ανύπαρκτοι, που είναι νόθοι, για τον εαυτό τους. Και βέβαια εφόσον ψηφιστεί, ενώ έχουν ούτως ή άλλως την πλειοψηφία οι τρεις παρατάξεις που αποτελούν το ενιαίο μέτωπο αυτής της χυδαιότητας και της νοθείας, έχουν την πλειοψηφία να διεξάγουν την  διαδικασία ακριβώς όπως αποτυπώνεται στο καταστατικό να κερδίσουν με την πλειοψηφία την απόφαση να συμμετέχουν οι νόθοι αντιπρόσωποι και να τελειώσει και να αναλάβουν την ευθύνη».

Από την πλευρά του, καταγγέλλοντας πως «ο όγκος της νοθείας είναι 65 απροκάλυπτα νόθοι από τους συνολικά 360 συνέδρους» σκοπός τους είναι «προφανώς μεγαλύτερη δύναμη. Γιατί την θέλουνε αυτήν την δύναμη; Αυτή τη δύναμη την θέλουνε για να είναι πιο δυνατά εκπρόσωποι των εργαζομένων άρα όλα αυτά που συμβαίνουν στις πλάτες των εργαζομένων και στην ζωή τους, τα αποδέχονται και τα ενισχύουν οι εργαζόμενοι. Και από την άλλη πλευρά οι ταξικές δυνάμεις δέχονται πλήγμα και μειώνονται. Δηλαδή αυτοί ουσιαστικά διογκώνονται στο κίνημα και είναι προφανές αυτό σε κάθε περίπτωση, σε κάθε μεγάλη κινητοποίηση απεργιακή και πανελλαδική, και αυτοί δεν μπορούνε πλέον να μαζέψουν στις μεγάλες συγκεντρώσεις ακόμα και πρωτομαγιάτες και μεγάλες απεργιακές πανελλαδικές μάχες ακόμα και 10-20 άτομα από τους μηχανισμούς τους».

Loading