Στον ανακριτή ο 62χρονος συλληφθείς για τα απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές

Στον ανακριτή για απολογια ο 62χρονος που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για την αποστολή απειλητικών μηνυμάτων σε βουλευτές για το θέμα της ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών.

propoli

Πρόκειται για πρώην ναυτικό, ο οποίος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εκφράζει  εθνικιστικές απόψεις αλλά, ο  ίδιος υποστηριζει ότι δεν είναι ενταγμένος σε συγκεκριμένο πολιτικό φορέα.

Ο δικηγόρος του μάλιστα, Κωνσταντίνου Ιωνάθαν , υποστηρίζει ότι ο πελάτης του είναι αριστερός συνδικαλιστής και τα μόνα μηνύματα που έστειλε ήταν στην κα Παπακώστα στην οποία έγραψε «έρχεται γουδί» και «κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία».

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη  για παράβαση του άρθρου 157 του ΠΚ, που αφορά σε βία κατά του Πολιτικού Σώματος, της κυβέρνησης, των μελών της, της Βουλής κτλ. (απόπειρα στην προκειμένη περίπτωση, λόγω μη πραγματοποίησης των απειλών), καθώς και για διέγερση σε διάπραξη εγκλήματος.

Ο ίδιος φέρεται να έχει ισχυριστεί ότι αποφάσισε να στείλει τα μηνύματα έπειτα από ανάρτηση που είδε στο Twitter, από στέλεχος  της αντιπολίτευσης, το οποίο καλούσε τους πολίτες να στείλουν μηνύματα στους βουλευτές για να μην ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών.

Loading