INTIME

Στους δρόμους για τη Μακεδονία οι μαθητές (pics, vds)

Εκατοντάδες μαθητές βγήκαν στους δρόμους το πρωί της Πέμπτης (29/11), φωνάζοντας συνθήματα για τη Μακεδονία και διαδηλώνοντας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

propoli

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε αρκετές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, ενώ δεκάδες είναι τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη.

Η μεγαλύτερη πορεία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου περισσότεροι από 1.000 μαθητές συγκεντρώθηκαν γύρω στις 11:00 στο Λευκό Πύργο. Η αθρόα συγκέντρωση μαθητών είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο της λεωφόρου Νίκης, καθώς οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία, αρχικά προς το δημαρχείο της πόλης και εν συνεχεία προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης (Διοικητήριο).

Στους δρόμους για τη Μακεδονία οι μαθητές (pics, vds)
INTIME

Οι μαθητές κρατούσαν ελληνικές σημαίες, τραγουδούσαν το «Μακεδονία ξακουστή» και τον εθνικό ύμνο, ενώ δεν έλειψαν και τα υβριστικά συνθήματα τόσο κατά των Σκοπίων, όσο και κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Δείτε videos από την πορεία στη Θεσσαλονίκη

Αντι-καταλήψεις υπέρ της συμφωνίας στην Αττική

Την ίδια ώρα, πάντως, δεν λείπουν και οι… αντι-καταλήψεις υπέρ της συμφωνίας στην Αττική, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που συνδέουν τις καταλήψεις της Βόρειας Ελλάδας με την ακροδεξιά.

Χαρακτηριστικό είναι το κάλεσμα της «Πρωτοβουλίας για το Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας» σε αντιφασιστικές δράσεις, ώστε «οι μαθητές να σηκώσουν το κεφάλι απέναντι στο τέρας του φασισμού και του εθνικισμού».

Κλειστά σχολεία σε Λήμνο και Λέσβο

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών διαδηλώνουν και τα 20 από τα 56 συνολικά σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Λήμνο και Λέσβο, ενώ από το πρωί πραγματοποιήθηκαν μικρές πορείες σε Μυτιλήνη και Καλλονή.

Στον αντίποδα, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες όλης τις χώρας να συμμετέχουν στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις που διοργανώνονται ως «απάντηση» στις καταλήψεις και τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία.

Loading