Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθήνας η δολοφονία Κουμανταρέα

Στο δικαστήριο του δεύτερου βαθμού, Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθήνας, η υπόθεση της δολοφονίας του 85χρόνου συγγραφέα, Μένη Κουμανταρέα ,το βράδυ της 5ης προς 6ης Δεκεμβρίου 2014 στο σπίτι του σε πολυκατοικία της οδού Ζακύνθου 3 στη Κυψέλη.

propoli

Κατηγορούμενοι είναι  δύο Ρουμάνοι , ο 29χρόνος, Στεφάν Ματεσαρενάου και ο 32χρόνος, Κοσμίν Γκαϊτάν, που αντιμετωπίζουν πρωτόδικη ποινή ισόβιας κάθειρξης και τεσσάρων ετών, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της απόπειρας ληστείας.

Πως έγινε

Ο 85χρόνος τότε Μένης Κουμανταρέας το μοιραίο για τη ζωή του βράδυ βρισκόταν σε  καφετέρια , κοντά στο σπίτι του,  με φιλικό του πρόσωπο όταν του είπε ότι θα πάει για λίγο στο διαμέρισμα του για να πάρει το χάπι του και θα επιστρέψει.

Όπως κατέθεσε ο φίλος του στο πρωτόδικο δικαστήριο, ο συγγραφέας αργούσε να επιστρέψει και μετά από λίγη ώρα ανησύχησε και αποφάσισε να πάει στην πολυκατοικία όπου διέμενε ο Μένης Κουμανταρέας για να δει τι συμβαίνει. Του χτύπησε κι όταν δεν πήρε απάντηση ειδοποίησε την ανιψιά του και μετά από περίπου μία ώρα μαζί με τον σύζυγο της άνοιξαν το διαμέρισμα και εντόπισαν τον 85χρόνο συγγραφέα νεκρό στο κρεβάτι.

«Ανοίξαμε το διαμέρισμα και διαπιστώσαμε πως υπήρχε αναστάτωση στα πράγματα. Δεν ήταν όπως τα έβαζε ο Μένης ο οποίος ήταν μανιακός της καθαριότητας. Προχωρήσαμε από το σαλόνι και αριστερά στην κρεβατοκάμαρα είδαμε το θέαμα. Ο Μένης ήταν ριγμένος πάνω στο κρεβάτι, νεκρός, με παραμορφωμένο το πρόσωπο, χτυπημένος » είχε καταθέσει ο φίλος του συγγραφέα κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό.

Οι κατηγορούμενοι

Ο Στεφάν Ματεσαρενάου στο πρωτόδικο δικαστήριο είχε πάρει πίσω όσα είχε ισχυριστεί προανακριτικά ότι, δηλαδή, είχε ερωτικές επαφές με το θύμα, υποστηρίζοντας ότι διατηρούσαν μόνο φιλική σχέση. Παραδέχθηκε ότι τη βραδιά της δολοφονίας του είχε ζητήσει χρήματα τα οποία ο συγγραφέας  αρνήθηκε να του δώσει. «Δεν ήμουν στα καλά μου και τον έσπρωξα. Λυπάμαι πολύ αλλά δεν τον σκότωσα εγώ», είχε υποστηρίξει. Από την πλευρά του, ο  συγκατηγορούμενος του Κοσμίν Γκαϊτάν υποστήριξε ότι ο συγγραφέας και ο 29χρονος συγκατηγορούμενος του  λογομάχησαν έντονα:

«Άκουσα ήχους χτυπημάτων και όταν ανέβηκα είδα τον συγγραφέα πεσμένο στο έδαφος ενώ ο Στεφάν είχε ανέβει πάνω του και με το ένα χέρι τον κρατούσε από το λαιμό και με το άλλο τον γρονθοκοπούσε» , έχει πει.

Loading