INTIME

Συγκέντρωση για τη Μακεδονία έξω από το Βελλίδειο (pics)

Στο περιθώριο της σημερινής ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Συνεδριακό Κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης” που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, μέλη των επιτροπών Μακεδονικού Αγώνα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. 

propoli

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Συνεδριακό Κέντρο κρατώντας σημαίες και φώναξαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Το politik.gr βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στη συγκέντρωση των οργανώσεων και κατέγραψε λεπτό προς λεπτό όλα όσα συνέβησαν με φωτογραφίες, βίντεο και ρεπορτάζ.

Δείτε την εξέλιξη…

20.59: Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση.

20.23: Ηρεμία μέχρι στιγμής έξω από το Βελλίδειο. Όλα δείχνουν πως οδηγούμαστε στο τέλος της συγκέντρωσης.

20.03: Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση όπως καταγράφηκε από τον φακό του πρακτορείου InTime.

19.56: Συνθήματα από τους διαδηλωτές έξω από το Βελλίδειο.

19.54: Κλειστοί θα παραμείνουν οι δρόμοι γύρω από το Βελλίδειο μέχρι το τέλος της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει φτάσει στο Συνεδριακό Κέντρο.

19.48: Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στα αιτήματα που κατέθεσαν σήμερα με επιστολή τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας απάντησαν ότι θα δώσουν τις απαντήσεις τους “εγγράφως μέσα στις επόμενες ημέρες”.

19.44: Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά του Αλέξη Τσίπρα και υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Στο κάλεσμα που απηύθυναν οι οργανώσεις όπως η Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα, ο Ιερός Λόχος, η ομάδα «Δεσμοί Ελλήνων», οι Ενωμένοι Μακεδόνες κ.ά ανταποκρίθηκε πλήθος κόσμου, που δίνει το παρών σε ακόμη μια διαμαρτυρία κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Δυνάμεις της αστυνομίας έχουν βρίσκονται κατά μήκος της Λεωφόρου Στρατού, ενώ η κυκλοφορία για τα οχήματα έχει διακοπεί και στις δύο λωρίδες.

Η Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης έχει καταθέσει ψήφισμα στη Νέα Δημοκρατία με το βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη να συνομιλεί με τους εκπροσώπους της Επιτροπής.

Μεταξύ άλλων στο ψήφισμα τα μέλη του Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης καλούν από την αξιωματική αντιπολίτευση να δηλώσει δημόσια πως αν έρθει στην εξουσία θα ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών, να καταδικάσουν την «αστυνομική βία που ασκείται στα συλλαλητήρια», καθώς και να «υπάρξει απόδοση ευθυνών για την “ύποπτη” συμφωνία με τα Σκόπια».

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο:

Loading