INTIME

Συναγερμός για νέους ύποπτους φακέλους σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έφτασε με τα ΕΛΤΑ, στις 8.15 σήμερα, ένας ακόμη ύποπτος φάκελος, όμοιος με αυτούς που απεστάλησαν τις τελευταίες ημέρες σε ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα από την Ινδία.

propoli

Ο φάκελος έγραφε στα αγγλικά «αντιπρύτανης» χωρίς να κατονομάζεται ο παραλήπτης.

Αμέσως, ενημερώθηκε η Αστυνομία και την ύποπτη αλληλογραφία αναμένεται να παραλάβει η ΕΜΑΚ, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Για προληπτικούς λόγους τρεις υπάλληλοι που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο θα υποβληθούν σε εξετάσεις στο Νοσοκομείο, ενώ ο φάκελος θα αποσταλεί στον «Δημόκριτο».

Ακόμη ένας φάκελος και εχθές

Υπενθυμίζεται ότι χθες έφτασε ακόμη ένας φάκελος στα πρώην ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα, με παραλήπτη τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Αλλά και ο πρύτανης του ΤΕΙ της Λαμίας ήταν μεταξύ των αποδεκτών ύποπτων φακέλων. Δύο τέτοιοι φάκελοι έφτασαν στις 28 Δεκεμβρίου στο ΤΕΙ Λαμίας. Υπάλληλοι άνοιξαν τους φακέλους του ιδρύματος που περιλάμβαναν διαφημιστικό υλικό. Στην αρχή το περιεχόμενο δεν τους προξένησε κάποια ιδιαίτερη εντύπωση, αλλά μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα σήμερα, λίγο πριν τις 9 σήμερα το πρωί, ειδοποίησαν την Ασφάλεια της Λαμίας.

Ύποπτος φάκελος και στη Θεσσαλονίκη

Την κινητοποίηση των αρχών προκάλεσε ο εντοπισμός ύποπτου φακέλου σε γνωστό κολέγιο στη Θεσσαλονίκη.

Οι αρχές βρίσκονται σε συναγερμό μετά το μπαράζ αποστολών φακέλων σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, 13 στον αριθμό σε όλη την επικράτεια, ανάμεσά του και το ΠΑΜΑΚ.

Loading