Συνεδριάζει το συντονιστικό όργανο για την απεργία στα διαγνωστικά κέντρα

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να κριθεί η συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων των κλινικοεργαστηριακών γιατρών και των διαγνωστικών εργαστηρίων και κέντρων μετά και τη χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων τους με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

propoli

Σήμερα στις 10 π.μ. αναμένεται να συνεδριάσει το συντονιστικό όργανο των φορέων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που θα συζητήσει τις προτάσεις του υπουργείου Υγείας σχετικά με την αύξηση της δαπάνης του ΕΟΠΥΥ για τις διαγνωστικές εξετάσεις. Κατά τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Ανδρέα Ξανθού με τους εκπροσώπους των διαγνωστικών κέντρων, τους προτάθηκε η αύξηση του κλειστού προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ του 2019 για διαγνωστικές εξετάσεις.

Ειδικότερα, ο υπουργός δεσμεύθηκε για ένα επιπλέον ποσό της τάξης των 30 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο μέρους του οποίου θα διατεθεί για την ενίσχυση του προϋπολογισμού για τις διαγνωστικές εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και κέντρα παραμένουν για τρίτη ημέρα κλειστά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες παρά μόνο εάν απευθυνθούν σε δημόσια νοσοκομεία ή κέντρα υγείας, στα οποία γίνεται το «αδιαχώρητο».

Loading