Συνελήφθη αλλοδαπός για παιδική πορνογραφία

Στην σύλληψη ενός αλλοδαπού προχώρησαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την κατηγορία της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

propoli

Από την έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν στην οικιακή σύνδεση διαδικτύου που χρησιμοποιούσε ο αλλοδαπός, σε περιοχή της Αττικής. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, στο οποίο ο κατηγορούμενος διαπιστώθηκε να κατέχει υλικό πορνογραφίας ανηλίκων και συνελήφθη.

Το ψηφιακό πειστήριο που κατασχέθηκε θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Σημειώνεται, ότι οι αρχές ερεύνησαν την υπόθεση ύστερα από τα στοιχεία που παρασχέθηκαν από τον οργανισμό N.C.E.C.C. (National Child Exploitation Coordination Centre) που εδρεύει στον Καναδά και ο οποίος είχε καταγγείλει έναν διαδικτυακό χρήστη, ο οποίος με τη χρήση ειδικής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων, μεταφόρτωσε σε ομαδική συνομιλία αρχείο με οπτικοακουστικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Σε βάρος του συλληφθέντα , σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ στην συνέχεια οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Loading