Συνελήφθη για ψευδορκία μάρτυρας στη δίκη του Μ. Παπαγεωργίου

Τη σύλληψη μάρτυρα, που κλήθηκε να καταθέσει  για τη μεταφορά – από τους δράστες – της σορού , που δεν βρέθηκε ποτέ, του Μάριου Παπαγεωργίου, αποφάσισε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθήνας.

propoli

Τη σύλληψη του είχε προτείνει και η εισαγγελέας της έδρας  με το σκεπτικό   ότι ο μάρτυρας απέκρυψε στοιχεία από τα οποία θα μπορούσε να διαλευκανθεί η υπόθεση.

«Ο μάρτυρας υπέπεσε σε ψευδή γεγονότα και απέκρυψε την αλήθεια. Επεσε σε αντιφάσεις  δε θυμόταν συμβάντα καίριας σημασίας με την υπόθεση, θυμόταν όμως με λεπτομέρειες όσα συμβάντα δεν είχαν σχέση με αυτήν», είπε η εισαγγελέας.

Ο εν λόγω μάρτυρας  είχε μια σειρά τηλεφωνικών συνομιλιών  με τον βασικό κατηγορούμενο για την απαγωγή και τη δολοφονία του νεαρού Μάριου, στις οποίες ειπώθηκαν και φράσεις  όπως “Ας το τελειώνουμε. Είμαστε όλοι έτοιμοι. Όλα είναι υπό έλεγχο»

Στις επίμονες όμως ερωτήσεις του δικαστηρίου για ποιο λόγο ακούγονται αυτές οι φράσεις, ο μάρτυρας δεν μπόρεσε να απαντήσει.  Επέμενε στον ισχυρισμό ότι θέμα των τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε με τον κατηγορούμενο ήταν η δουλειά που του είχε πει ότι θα του έβρισκε.

«Μόνο για τη δουλειά μιλάγαμε, εάν μου βρήκε δουλειά», υποστήριξε ο μάρτυρας ο οποίος μάλιστα ορκιζόταν και στα παιδιά του ότι έλεγε την αλήθεια.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης αναφέρθηκαν σε τηλεφωνική επικοινωνία με ημερομηνία 28 Αυγούστου 2012, στην οποία ο μάρτυρας λέει στον κατηγορούμενο ότι έκανε 400 χλμ . Στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι είχε πάει για διανομή κάρβουνων σε ταβέρνες στην περιοχή της Θήβας.

Δικαστής: Γιατί τον πήρατε τηλέφωνο να τον ενημερώσετε για τα χλμ που κάνατε; Για ποιο λόγο; Για ποια δουλειά ήσασταν

Μάρτυρας: Είχαμε πάει καρβουνα με σακιά σε ταβέρνες.

Δικαστής: Τη λέξη ταβέρνες όμως δεν την αναφέρετε. Μήπως ήταν το κάλυμμα τα κάρβουνα και μεταφέρατε κάτι άλλο; Τι κουβαλάγατε μαζί με τα κάρβουνα κύριε μάρτυρα; Πείτε  την αλήθεια.

Μάρτυρας: Μόνο κάρβουνα…

Δικαστής: Γιατί είπατε στην τηλεφωνική συνομιλία που είχατε με τον κατηγορούμενο “όλα υπό έλεγχο”;

Μάρτυρας: Δε θυμάμαι.

Δικαστής: Εδώ θα μείνετε μέχρι να θυμηθείτε.

Μάρτυρας: …για τη δουλειά με τα κάρβουνα, ότι πήγαμε καλά.

Μετά το τέλος της διαδικασίας, ο μάρτυρας οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση του για τις 21 Νοεμβρίου.

Loading