«Σχίσμα» Ιερώνυμου-Άνθιμου για κράτος-Εκκλησία

Αντίθετος με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο θέμα του διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας είναι ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος.

propoli

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 104,6 ο κ.κ Άνθιμος μίλησε για το συγκεκριμένο θέμα όπως επίσης και για το σκοπιανό, τις κινητοποιήσεις που γίνονται και τα επεισόδια αλλά και για τον Αλέξη Τσίπρα.

«Έχουν τεθεί ξανά αυτά τα θέματα, όπως αυτό του διαχωρισμού. Σε όλες τις περιπτώσεις ήμουν καθαρά εναντίον αυτού. Δεν καταλαβαίνω ποιος είναι ο λόγος. Εμείς δεν είμεθα υπάλληλοι, είμαστε ιδιοκτήτες. Η περιουσία της Εκκλησίας ήταν όλη στα χέρια μας και οι πατέρες μας την έδωσαν».

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης μίλησε για προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είμαστε στην ΕΕ και θα προσφύγουμε στα όργανά της. Όταν πρόκειται για αναγνώριση ιδιοκτησίας είναι πολύ προσεκτική η ΕΕ. Εχουν ωστόσο λεχθεί τόσα πράγματα περί διαχωρισμού και εγώ επειδή είμαι από τους παλαιότερους, λέω ότι δεν θα λυθεί ποτέ αυτό το θέμα».

«Δεν είναι προς τιμήν μας πέτρες και ΜΑΤ»

Ο κ.κ Άνθιμος κλήθηκε να σχολιάσει τα επεισόδια της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη αλλά και τις εξελίξεις στο Σκοπιανό με την υπογραφή της συμφωνίας.

«Οι πέτρες και τα ΜΑΤ δεν είναι προς τιμήν μας και δεν τα αγαπώ. Δεν έλαβα μέρος στις κινητοποιήσεις όμως είμαι με την άποψη ότι εμείς δεν θέλαμε τέτοια λύση στο θέμα που αφορά τη Μακεδονία μας. Δεν γίνεται εθνική και κοινωνική δουλειά ουσιαστική σε ένα κράτος όταν οι αστυνομικοί κάθε μέρα κυνηγούν τους λαϊκούς».

Στη συνέχεια έστρεψε τα βέλη του στον πρωθυπουργό: «Ο Τσίπρας έχει την ευθύνη. Έχει πια την ηλικία. Έχει συμβούλους πολύ σκληρούς σε αυτά τα θέματα απέναντι στην Εκκλησία. Εδώ είναι που κολλάει το «με ξένα κόλλυβα…».

 

 

Loading