Την ενοχή του πρώην υφυπουργού Γιάννη Ανθόπουλου ζήτησε η εισαγγελέας

Την ενοχή του πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ανθόπουλου και των 3 συγκατηγορουμένων του για το κακούργημα της τοκογλυφίας σε βάρος ιδιοκτήτριας εταιρείας καπνεμπορίου με έδρα την Καβάλα, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας.

propoli

Σύμφωνα με την εκτίμηση της εισαγγελέως  από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία , «αποδεικνύεται κατά τρόπο  αναμφισβήτητο ότι τελέστηκε το αδίκημα».

Όπως τόνισε ,οι κατηγορούμενοι  «δεν μπορούσαν να διανοηθούν ότι θα μπορούσε να υψώσει το ανάστημά της η καταγγέλουσα για να τινάξει το ζυγό της τοκογλυφίας».

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο Γιαννης Ανθόπουλος μεσολάβησε για τον τοκογλυφικό δανεισμό προς την καπνέμπορο από την εταιρία namaco (μετέπειτα gennet).

Για τις «υπηρεσίες» του εισέπραττε κάθε φορά το 10% του ποσού.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν οι δικαστικές αρχές σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ εντόπισαν τις καταθέσεις στους λογαριασμούς του Γιάννη Ανθόπουλου και της συζύγου του από την καπνέμπορα.

Συνολικά,  ο πρώην υφυπουργός κατηγορείται ότι απέσπασε 1.774.836 ευρώ που αντιστοιχούσαν στο 10% περίπου  του δανεισμού ύψους 17,6 εκ. ευρώ της παθούσας από τη namako- gennet με εικονικά παραστατικά αγοραπωλησίας καπνού , την περίοδο 2002-2005. Ο  πρώην υφυπουργός  ισχυρίζεται  ότι  δανείστηκε 650.000 ευρώ για την ανέγερση του σπιτιού του στη Βούλα, κι αυτά κατόπιν πιέσεως της καταγγέλουσας.

Loading