Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση Κοντονή για τη Μολδαβή

«Θα μελετήσω την υπόθεση με αίσθημα ευθύνης και θα αποφασίσω την ερχόμενη εβδομάδα», δήλωσε για την υπόθεση με τη Μολδαβή – θύμα trafficking ο Σ. Κοντονής.

propoli

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είναι ο μόνος που έχει τη δυνατότητα να μπλοκάρει την έκδοση της κοπέλας από τις αποκαλύψεις της οποίας εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα trafficking.

Στην υπόθεση  της νεαρής για την οποία ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτό το αίτημα έκδοσής στη χώρα της, παρότι έχει  χαρακτηριστεί από τις εισαγγελικές αρχές ως θύμα trafficking αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα ο κ. Κοντονής σε συνέντευξη του στο «Έψιλον».

Ο κ. Κοντονής κάνοντας χρήση της δυνατότητας που του παρέχει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει με αίσθημα ευθύνης το σκεπτικό της απόφασης.

Την απόφαση του θα την ανακοινώσει την προσεχή εβδομάδα, καθώς κατά το νόμο είναι αυτός που τελικά θα αποφασίσει εάν η ανωτέρω κρατούμενη θα εκδοθεί ή όχι.

Για την υπόθεση του Κούρδου κρατούμενου

Ο κ. Κοντονής ρωτήθηκε και για την υπόθεση του Κούρδου κρατούμενου υπέρ της έκδοσης του οποίου επίσης έχει αποφασίσει ο Άρειος Πάγος.

Όπως διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα έκδοσής του αυτή τη στιγμή, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία παροχής πολιτικού ασύλου.

«Μέχρι να ολοκληρωθεί  η διαδικασία παροχής πολιτικού ασύλου δεν μπορεί να υπάρξει καμία εξέλιξη στο ζήτημα της έκδοσης», ξεκαθάρισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Loading