Τουρίστες εγκλωβισμένοι στα νησιά λόγω απεργίας

Μπλακ άουτ και σήμερα στα λιμάνια όλης της χώρας εξαιτίας της δεύτερης 24ωρης απεργίας που αποφάσισε Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και πρόκειται να λήξει τα ξημερώματα της Τετάρτης (06:00).

propoli

Οι συνδικαλιστές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους παρά τις αντιδράσεις.

Η νέα κινητοποίηση που μεταξύ άλλων αφορά στην υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας για τους εργαζομένους στην ακτοπλοΐα, κηρύχθηκε έπειτα και από τη δεύτερη βελτιωμένη πρόταση της εργοδοσίας για αυξήσεις 2% από την 1η Σεπτεμβρίου του 2018.

Ιndependent: «Εγκλωβισμένοι στα νησιά»

 
Αναφορά στην απεργία της ΠΝΟ κάνει ο βρετανικός Independent, ο οποίος τονίζει πως υπάρχουν χιλιάδες εγκλωβισμένοι τουρίστες στα ελληνικά νησιά εξαιτίας των κλιμακούμενων κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας.

Η εφημερίδα αναφέρει πως επηρεάζονται περί τους 180.000 τουρίστες, ενώ ενημερώνει ότι όσοι επηρεάζονται από τη συνεχιζόμενη απεργία δικαιούνται να λάβουν αποζημίωση.

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο «η Ελλάδα έχει περίπου 6.000 νησιά, 227 εκ των οποίων είναι κατοικημένα. Αρκετά δεν έχουν αεροπορική σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα».
Ο συντάκτης υπενθυμίζει ότι ένας στους πέντε Έλληνες απασχολείται στον τομέα του τουρισμού ενώ τονίζει ότι φέτος την Ελλάδα αναμένονται να επισκεφθούν περίπου 32 εκατ. τουρίστες.

Loading