Τουρκικά F-16 παρενόχλησαν ελικόπτερο!

Ακόμη μία πρόκληση από την Τουρκία στο Αιγαίο, καθώς τουρκικά F-16 παρενόχλησαν ελληνικό διασωστικό ελικόπτερο το μεσημέρι της Παρασκευής (18/1)!

propoli

Όπως αποκαλύπτει το militaire.gr, το περιστατικό συνέβη την ώρα που Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιούσε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μετανάστη σε θαλάσσια περιοχή στο Φαρμακονήσι.

Το σκηνικό που στήθηκε ήταν «πολεμικό», με τους Τούρκους να κάνει υπερπτήσεις σε Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι και Κουνελονήσι και να κλιμακώνουν τις προκλήσεις τους, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο το Super Puma και το πλήρωμά του.

Συγκεκριμένα, δύο τουρκικά F-16 που πετούσαν σε ύψος από 18.000 έως 22.000 πόδια κατέβηκαν στο χαμηλό ύψος στο οποίο πετούσε το ελληνικό διασωστικό και το πλησίασαν σε απόσταση περίπου 100-200 ποδιών.

Τα καυσαέριά τους, μάλιστα, παρακούνησαν το ελικόπτερο, αλλά τα χειρότερα αποφεύχθηκαν λόγω της ψυχραιμίας που επέδειξε το ελληνικό πλήρωμα.

Οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίστηκαν μέχρι τη στιγμή που το Λιμενικό εντόπισε νεκρό το μετανάστη που αναζητούνταν.

Το σκηνικό που στήθηκε στο Αιγαίο, ωστόσο, προκαλεί έντονο προβληματισμό, καθώς όλοι, πλέον, φοβούνται ένα ενδεχόμενο ατύχημα που θα κλιμακώσει ακόμη περισσότερο την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Loading