Το Σεπτέμβρη ο εισαγγελέας για το Μάτι

Τον Σεπτέμβριο στον εισαγγελέα οι πρώτοι ύποπτοι τέλεσης ποινικών αδικημάτων που συνδέονται με την τραγωδία στο Μάτι.

propoli

Ήδη οι δυο εισαγγελείς που έχουν αναλάβει τη διενέργεια της έρευνας έχουν ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο των μαρτυρικών καταθέσεων για τα αίτια και τις ευθύνες της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου με τους 96 νεκρούς.

Ο κατάλογος των μαρτύρων περιλαμβάνει 40 άτομα, που προέρχονται από την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, το Λιμενικό, τους δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας, από την Πολιτική Προστασία και την Περιφέρεια.

Η προκαταρκτική εξέταση θα περάσει στο επόμενο στάδιο μόλις οι δύο εισαγγελείς παραλάβουν η πραγματογνωμοσύνη του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα που έχουν ορίσει οι ίδιοι, αλλά και της Πυροσβεστικής, η οποία έχει διενεργήσει την δική της αυτοψία, αν και κάποια στελέχη της ενδέχεται να είναι υπόλογα για λάθη ή παραλείψεις.

Όλα αυτά αναμένεται να είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα, οπότε και θα ξεκινήσει η διαδικασία κλήτευσης υπόπτων οι οποίοι όπως όλα δείχνουν θα είναι στελέχη των παραπάνω φορέων του κρατικού μηχανισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Επόμενο βήμα, θα είναι η άσκηση ποινικών διώξεων, και μάλιστα in resonam, δηλαδή προσωποποιημένες, όπως φαίνεται από την μέχρι τώρα πορεία της έρευνας.

 

Δείτε επίσης: Μάτι: Στο… περίμενε τα επιδόματα ανάγκης

Loading