Το στοιχείο που γλίτωσε το 21χρονο μοντέλο από τη φυλακή του Χονγκ Κονγκ

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της 21χρονης Ειρήνης Μελισσαροπούλου, που επί 17 μήνες κρατούνταν στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ, για κατοχή 2,6 κιλών κοκαϊνης.

propoli

Το στοιχείο που έφερε την ανατροπή στη δίκη και της εξασφάλισε την ελευθερία ήταν το  γεγονός πως δεν βρέθηκαν δακτυλικά της αποτυπώματα στο πακέτο όπου είχαν τοποθετηθεί τα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με τον συνήγορό της, Σάκη Κεχαγιόγλου, «έγινε η εξέταση στο Χονγκ Κονγκ των δακτυλικών αποτυπωμάτων στο δέμα της ναρκωτικής ουσίας και δεν ανιχνεύθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα της Ειρήνης. Αυτό σημαίνει ότι δεν ήρθε ποτέ σε επαφή με τη ναρκωτική ουσία».

Αυτή η ανατροπή της τελευταίας στιγμής ήταν καταλυτική στην απρόσμενη ομόφωνη αθώωση του μοντέλου από το ένορκο κινεζικό δικαστήριο.

Στην κατάθεσή της, η Ειρήνη Μελισσαροπούλου ισχυρίστηκε ότι ο φίλος της ήταν αυτός που έβαλε την κοκαΐνη μέσα στις αποσκευές της.

Ταξίδεψαν μαζί από την Αντίς Αμπέμπα, όμως εκείνος της είπε ότι θα φτάσει στο Χονγκ Κονγκ δύο μέρες αργότερα από εκείνη, καθώς είχε βρει πιο φθηνό εισιτήριο. Στο ξενοδοχείο ο φίλος της τής άφησε μια βαλίτσα και την παρακάλεσε να την πάρει μαζί.

Όπως είπε στους δικαστές, του είχε απόλυτη εμπιστοσύνη και δεν κοίταξε καν αν η βαλίτσα έχει κάτι μέσα: προσέθεσε κάτι δικά της καλλυντικά κι άλλα αντικείμενα, και την πήρε μαζί στις αποσκευές της.

«Δεν γνώριζα ότι υπήρχαν ναρκωτικά στην τσάντα» επανέλαβε πολλές φορές η 21χρονη στο δικαστήριο.

Μάλιστα, προς ενίσχυση του ισχυρισμού της η νεαρή κοπέλα ανέφερε πως δέχθηκε τρεις ελέγχους στις αποσκευές της και στον τρίτο μόνο βρέθηκαν τα ναρκωτικά. «Αν γνώριζα ότι ο σάκος περιείχε ναρκωτικά γιατί να μην τον πετάξω;» διερωτήθηκε στο δικαστήριο.

Loading