Τραγωδία δίχως τέλος – Στους 50 επισήμως οι νεκροί

Επιβεβαιώνονται οι φόβοι για αύξηση των νεκρών από τις πυρκαγιές που κατακαίουν από χθες την Αττική.

propoli

Ένας ακόμη νεκρός ανασύρθηκε από στελέχη του Λιμενικού, νωρίτερα το πρωί στη θαλάσσια περιοχή της Αρτέμιδας. Πρόκειται για έναν άνδρα που εντοπίστηκε από ελικόπτερο του Λιμενικού και αυτή τη στιγμή μεταφέρεται στο Λιμεναρχείο Ραφήνας για τις διαδικασίες ταυτοποίησης με πλωτό σκάφος του σώματος.

Οι έρευνες του Λιμενικού συνεχίζονται σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας.

Στους 50 ανεβάζουν οι αρχές τους επιβεβαιωμένους θανάτους

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε πριν από λίγα λεπτά η εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Σταυρούλα Μαλλίρη, 25 από τα θύματα βρέθηκαν σήμερα το πρωί σε οικοπεδικό χώρο στην περιοχή Ζούγκλα στο Μάτι.

Όπως ανέφερε η ίδια ότι 11 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα. Συνολικά 156 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων τα 16 παιδιά, η κατάσταση των οποίων δεν κρίνεται ως σοβαρή.

Ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι οι αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί καθώς υπάρχουν αναφορές στο Κέντρο της Πυροσβεστικής, στην Αστυνομία και στο Λιμενικό για αγνοούμενους.

Η κ. Μαλλίρη είπε πως η ταχύτητα της φωτιάς εξαπλώθηκε αστραπιαία με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην προλάβουν να σωθούν αν και βρισκόντουσαν μόλις λίγα μέτρα από τη θάλασσα ενώ κάποιοι άλλοι είχαν εγκλωβιστεί μέσα στα σπίτια τους.

Η κ. Μαλλίρη έκανε έκκληση στους συγγενείς των αγνοουμένων να επικοινωνούν στον τηλ. αριθμό 199 για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες.

Loading