φωτ. αρχείου

Τραγωδία στη Ρόδο: Πώς πνίγηκαν οι δύο αδελφές στην πισίνα

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία στον Ιαλυσό, στη Ρόδο, όπου δύο αδελφές από τη Γαλλία, 16 και 19 ετών, πνίγηκαν σε πισίνα ξενοδοχείου λίγο πριν τις 19:00, την Τετάρτη (31/7).

Το ΕΚΑΒ παρέλαβε αρχικά μία κοπέλα που ήταν στην επιφάνεια της πισίνας και είχε ακόμα τις αισθήσεις της. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν από τους γιατρούς να την κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο, το νεαρό κορίτσι κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.

propoli

Οι διασώστες επέστρεψαν ξανά πίσω και παρέλαβαν τη δεύτερη κοπέλα που ήταν μέσα στην πισίνα και δεν φαινόταν, αλλά όλα είχαν πλέον τελειώσει.

Πώς συνέβη η τραγωδία στη Ρόδο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που επικαλείται η εφημερίδα «Ροδιακή», η μία κοπέλα προσπάθησε να σώσει την άλλη, αλλά δυστυχώς, βρήκαν και οι δύο τραγικό θάνατο.

Ασφαλώς, δημιουργούνται αρκετά ερωτηματικά, καθώς δεν είναι συνηθισμένο να πνίγονται συγχρόνως δύο άτομα σε μια πισίνα.

Για το περιστατικό, λοιπόν, ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας υπηρεσίας, που έδωσε εντολή στους αξιωματικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού να προχωρήσουν στη σύλληψη των υπευθύνων του ξενοδοχείου και να πραγματοποιήσουν έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν τις δύο κοπέλες στον θάνατο.

Δεν υπήρχε ναυαγοσώστης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «Ροδιακή» και του ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ώρα της τραγωδίας δεν υπήρχε ναυαγοσώστης στο ξενοδοχείο, καθώς φέρεται να είχε λήξει η βάρδιά του.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές για τα αίτια της τραγωδίας, είναι το πρώτο κορίτσι να είχε φάει αρκετά πριν μπει στην πισίνα. Όταν, λοιπόν, έχασε τις αισθήσεις της και άρχισε να βυθίζεται, η αδελφή της προσπάθησε να τη σώσει.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο ξενοδοχείο βρισκόταν και η τρίτη αδελφή τους, η οποία δεν φαίνεται να ήταν παρούσα στο συμβάν.

Loading