Υπόθεση Παπαγεωργίου: «Καταπέλτης» οι καταθέσεις για τον κατηγορούμενο

Την πεποίθησή τους ότι ο βασικός κατηγορούμενος -και καταδικαστείς πρωτοδίκως σε ισόβια- για την αρπαγή και δολοφονία του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου, τον Αύγουστο του 2012, είναι πράγματι εκείνος που σχεδίασε το έγκλημα, εξέφρασαν στις καταθέσεις τους ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου οι δύο αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που επόπτευαν των ερευνών.

propoli

«Ο βασικός κατηγορούμενος ήταν αυτός που σχεδίασε την απαγωγή και τη δολοφονία του Μάριου. Δεν έχω καμία αμφιβολία για το τι έκανε, την αναλγησία του και τι σχεδίαζε να κάνει μετά στη μητέρα του Μάριου. Είναι ένας παθολογικός ψεύτης, ένας άνθρωπος που έβρισκε ευάλωτους ανθρώπους για να τους χειραγωγεί», ανέφερε ο μάρτυρας, προσθέτοντας με απόλυτη βεβαιότητα:

«Ο μόνος που μπορεί να πει πού είναι το παιδί, είναι αυτός. Είναι ο μόνος που το γνωρίζει».

Υπεράσπιση: «Έχω αμφιβολίες για δολοφονία, γιατί δεν υπάρχει πτώμα».

Μάρτυρας: «Το συγκεκριμένο παιδί δεν είχε λόγο να εξαφανιστεί».

Υπεράσπιση: «Πώς το ξέρετε;».

Μάρτυρας: «Από την εμπειρία μου. Πεποίθησή μου είναι ότι το έχουν σκοτώσει το παιδί».

«Εγκληματικό νου» και «παθολογικό ψεύτη» χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο και ο δεύτερος αστυνομικός, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Μάριος, ο οποίος από τότε εξαφανίστηκε από προσώπου γης, δεν είναι ζωντανός.

«Είναι παθολογικός ψεύτης και νους εγκληματικός. Είμαι σίγουρος ότι ο Μάριος δεν είναι στη ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι μια εγκληματική οργάνωση, στην οποία αρχηγικό ρόλο είχε ο κατηγορούμενος», συνέχισε ο μάρτυρας, αναφερόμενος σε όλους τους εμπλεκόμενους.

«Το ότι χρησιμοποιεί διαφορετικά άτομα (σ.σ. για την απαγωγή του Μάριου και για την απαγωγή της μητέρας του) είναι άλλο. Μιλάμε για έναν παθολογικό ψεύτη που προκειμένου να πετύχει το σκοπό του, χρησιμοποιούσε τον περίγυρό του», σημείωσε.

Η δίκη διεκόπη για τις 10 Ιανουαρίου.

Loading