Υπόθεση Φλώρου: Περιμένουν τις εξηγήσεις του ισοβίτη

Αρνείται να δώσει εξηγήσεις για το σκάνδαλο των παράνομων αποφυλακίσεων, με πλαστά πιστοποιητικά υγείας, ο ισοβίτης που είναι ένας από τους 15 εμπλεκόμενους στην υπόθεση για την οποία γίνεται έρευνα αφορμή την «υπόθεση Φλώρου».

propoli

Πρόκειται για πασίγνωστο ισοβίτη, καταδικασμένο για δύο ανθρωποκτονίες, ο οποίος βγήκε από τη φυλακή και είναι πλέον σε κατ΄οίκον περιορισμό, αξιοποιώντας την «τεχνική» που ακολούθησε και ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος, εξασφαλίζοντας την αποφυλάκισή του για λόγους υγείας με πλαστά, όπως αποδείχθηκε, ιατρικά πιστοποιητικά.

Ο εν λόγω ισοβίτης που είχε κληθεί σε ανωμοτί εξηγήσεις από την εισαγγελία διαφθοράς, για να εξεταστεί δηλαδή ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων, υπέβαλλε μέσω των συνηγόρων του αίτημα να εξαχθούν από την δικογραφία και να μην ληφθούν υπόψη ως στοιχεία, σειρά τηλεφωνικών συνομιλιών, καθώς όπως υποστηρίζει πρόκειται για «παράνομες καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών από την ΕΥΠ». Κι ως εκ τούτου «αν ληφθεί υπόψη από τις δικαστικές αρχές παράνομο αποδεικτικό μέσο, η όλη ποινική διαδικασία πάσχει από απόλυτη ακυρότητα αφού θίγεται το δικαίωμα του υπόπτου σε μια δίκαιη δίκη».

«Οπότε και περιμένουμε – συνεχίζει στη αίτηση του ο ισοβίτης- την εκ νέου κλήτευση μας με νόμιμο αποδεικτικό υλικό για να παρέχουμε εξηγήσεις ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Όπως μεταξύ άλλων επισημαίνεται στην αίτηση του ισοβίτη, που έχει εν προκειμένω κληθεί ως ύποπτος:

*Το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων φυσικών προσώπων που καταγράφηκε από την ΕΥΠ το χρονικό διάστημα από 5/5/2017 μέχρι 22/7/2017 και έχουν σχέση με τυχόν εμπλοκή μου στις αυτεπαγγέλτως διωκόμενες διερευνώμενες πράξεις, έχει παρανόμως καταγραφεί από την ΕΥΠ και αποτελεί παράνομο αποδεικτικό μέσο διότι:

Α. δεν έγινε κατόπιν διάταξης του αρμόδιου Εισαγγελέα της ΕΥΠ, η οποία και να εγκρίθηκε από τον Εισαγγελέα Εφετών,

Β. η επισύνδεση για να γίνει καταγραφή του περιεχόμενου των συνομιλιών που έχουν λάβει χώρα μέσω παρόχου κινητής τηλεφωνίας, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν μπορεί να ανατρέξει στο παρελθόν, αφού οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας δεν μπορούν να αποθηκεύουν περιεχόμενο συνομιλιών προσώπων,

Γ. δεν είχε υπάρξει καν άρση απορρήτου εκείνο το χρονικό διάστημα για τα τηλέφωνα των φυσικών προσώπων που φέρονται να συνομιλούν

Και επομένως πρόκειται ξεκάθαρα για παράνομες καταγραφές της ΕΥΠ (!)

Η υπόθεση

Για τις αποφυλακίσεις με τα πλαστά πιστοποιητικά η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει αποστείλει κλήσεις για εξηγήσεις σε 15 άτομα που εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην παράνομη διαδικασία πιστοποίησης πλαστών ιατρικών καταστάσεων ώστε οι κρατούμενοι να τυγχάνουν τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου και να βγαίνουν από τη φυλακή.

Μεταξύ των 15 είναι και ο ίδιος ο Αριστείδης Φλώρος, με αφορμή την περίπτωση του οποίου ψάχτηκε εκτενέστερα το θέμα των αποφυλακίσεων με πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά, καθώς και γιατροί που εξέδωσαν τα επίμαχα πιστοποιητικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρ. Φλώρος, που έχει καταδικαστεί σε πολυετείς καθείρξεις για την υπόθεση της Energa αλλά και της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου, τον περασμένο Αύγουστο, κατάφερε να βγει από τη φυλακή αξιοποιώντας ευεργετικές διατάξεις που υπάγονται στον αποκαλούμενο νόμο Παρασκευόπουλου που δίνουν τη δυνατότητα σε κρατουμένους να αποφυλακίζονται, αν προσκομίσουν πιστοποιητικά πως έχουν αναπηρία πάνω από 67%.

Με βάση αυτές τις διατάξεις, ο Αρ. Φλώρος προσκόμισε πιστοποιητικά από το ΚΕΠΑ Νίκαιας που βεβαίωναν την απαιτούμενη αναπηρία, ενώ σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο τα πιστοποιητικά αυτά κατά βάση δεν ελέγχονται από τους δικαστές, εκτός κι αν προκαλούν εντύπωση ή «βγάζουν μάτι».

Μετά την αποφυλάκιση Φλώρου, με παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ξεκίνησε έρευνα και ζητήθηκαν οι φάκελοι για περίπου 370 κρατουμένους που είχαν βγει με ιατρικές βεβαιώσεις .

Loading