Υπόθεση Novartis: Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης του Λ. Καρνέση

Απορρίφτηκε με δικαστικό βούλευμα το αίτημα εξαίρεσης που είχε υποβάλλει ο γιατρός Λάζαρος Καρνέσης, σύζυγος της  εισαγγελέως Ελένης Ράικου, κατά των τριών εισαγγελέων διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση Novartis.

propoli

Με το υπ. αριθμόν 1896/2018 βούλευμά του το συμβούλιο εφετών υιοθετώντας την πρόταση της εισηγήτριας ,εισαγγελέως, Ράνιας Σταθέα απέρριψε το αίτημα εξαίρεσης του κ. Καρνέση, ο οποίος κατηγορούσε τους τρεις εισαγγελείς ως υπευθύνους της διαρροής στον Τύπο της είδησης ότι το όνομα του περιλαμβάνεται στον κατάλογο των γιατρών που ελέγχονται για “χρηματισμό” από την Novartis προκειμένου να προωθούν συγκεκριμένα σκευάσματα της φαρμακοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός αναφέρει στο σκεπτικό της απορριπτικής εισήγησης της ότι δεν προκύπτει πως η διαρροή για το έμβασμα των 1000 ευρώ που έλαβε ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως κατά της διαφθοράς από την φαρμακοβιομηχανία, για ομαδική μελέτη όπως ισχυρίζεται, έγινε από την διάδοχό της Ελένη Τουλουπάκη και τους επίκουρους εισαγγελείς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη.

Και αυτό γιατί, στοιχεία της επίμαχης δικογραφίας είχαν στα χέρια τους και άλλα πρόσωπα, όπως τα μέλη του κοινοβουλίου-όπου  διαβιβάστηκε η δικογραφία τον Φεβρουάριο του 2018-όσο και η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, η Τράπεζα της Ελλάδος καθώς βεβαίως και το επιστημονικό προσωπικό που συνεπικουρεί τους εισαγγελείς διαφθοράς.

Την ίδια ώρα βέβαια η αντιπρόεδρος του ΣτΕ, που χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας σε βάρος των τριών εισαγγελέων την οποία έχουν υποβάλλει οι κ.κ Ράικου-Καρνέζης, διαβίβασε αντίγραφα στην Εισαγγελία Εφετών, προκειμένου να αποφανθεί με βούλευμα του το Δικαστικό Συμβούλιο εάν πρέπει να παγώσει η έρευνα που διενεργούν οι εναγόμενοι εισαγγελικοί λειτουργοί, ως προς το σκέλος που αφορά τον εναγόμενο γιατρό, μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί η αγωγή κακοδικίας στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας.

Loading