Φόνος Μάριου Παπαγεωργίου: Η κατάθεση του φερόμενου ως εγκεφάλου

Στις 11 Ιουνίου, με την αγόρευση επί της ενοχής της εισαγγελέως της έδρας, θα συνεχιστεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την ανθρωποκτονία του νεαρού Μάριου Παπαγεωργίου, το πτώμα του οποίου δεν βρέθηκε ποτέ.

propoli

Στην απολογία του σήμερα, ο καταδικασμένος πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη ως εγκέφαλος της αρπαγής και της δολοφονίας του, που αρνείται τις κατηγορίες, υποστήριξε ότι ο νεαρός άντρας βρίσκεται στο εξωτερικό ή στην Ολλανδία ή στην Αμερική, ενώ ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος ο 26χρονος σχεδίασε την απαγωγή του για να αποσπάσει 620.000 ευρώ από συγγενικά του πρόσωπα.

«Είσαι δολοφόνος, βρυκόλακας. Πες, πού είναι ο Μάριος», του επιτέθηκαν οι συγγενείς του νεαρού.

Συγκεκριμένα, κατά την απολογία του ο 73χρονος κατηγορούμενος είπε:

«Πιστεύω ότι ο Μάριος ή χρωστούσε τα χρήματα ή είχε σχέση με ναρκωτικά. Είμαι σίγουρος ότι το 2012 έκανε χρήση ναρκωτικών», είπε ο κατηγορούμενος.

Πρόεδρος: Πού είναι το πτώμα του Μάριου; Θα λυτρώσει και εσάς αυτό.

Κατηγορούμενος: Υπάρχει περίπτωση να ήξερα κάτι και να μην το πω; Ο στόχος είναι άλλος, θα φανεί.

Πρόεδρος: Πιστεύετε ότι ζει ο Μάριος;

Κατηγορούμενος: 100%.

Πρόεδρος: Αμφισβητείτε το αίμα που βρέθηκε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του;

Κατηγορούμενος: Το αμφισβητώ, το αίμα βρέθηκε στη ρεζέρβα, γιατί είχε κόψει το δάχτυλό του. Γιατί πήγαν το αυτοκίνητό του στο υπόγειο πάρκινγκ της θείας του; Κάτι έγινε εκεί…

Από την πλευρά της, η εισαγγελέας του Εφετείου επεσήμανε τις αντιφάσεις του κατηγορουμένου στους κατά καιρούς ισχυρισμούς του, ενώ ένας εκ των δικαστών της έδρας σχολίασε σχετικά:

«Η δύναμη του ψέματος είναι να επανέλθει η αλήθεια. Στις ερωτήσεις που σας κάνω ζητώ την αλήθεια, όχι “νέες” αλήθειες».

Loading