Χρήστος Αντίνου: «Το επιχείρημα ότι θα γίνει μια παρέλαση στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου λόγω κορονοϊού δεν είναι σωστό» (vid)

Στην εκπομπή «Οι Απέναντι» του ATLAS TV φιλοξενήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου κ. Χρήστος Αντίνου ο οποίος δραστηριοποιείται και στον χώρο της εστίασης. Ο κ. Αντίνου αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που προκάλεσε σε αρκετούς φορείς, η απόφαση του δημάρχου να γίνει μια παρέλαση στον δήμο την 25η Μαρτίου.

propoli

«Λίγες μέρες πριν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου πήραμε κάποια mail τα οποία έλεγαν ότι με απόφαση δημάρχου καταργείται η παρέλαση στη Δημοτική Ενότητα Κορδελιού και ότι θα γινόταν μια παρέλαση στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η συγκεκριμένη απόφαση ήταν ακαριαία και η τοπική ενότητα δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Όλο αυτό το διάστημα η κοινότητα οργανώθηκε για να αντιδράσει και με επιστολή που στάλθηκε πριν από μια βδομάδα και πρωτοκολλήθηκε στον δήμο μας ζητάμε να αναιρεθεί αυτή η απόφαση του δημάρχου. Οι σύλλογοι της περιοχής μας έφτιαξαν μια επιστολή, την πρωτοκόλλησαν, την έστειλαν στα ΜΜΕ και την Τετάρτη έχουμε τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο» είπε αρχικά.

«Η διοίκηση έχει αντιληφθεί ότι υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις από όλη την κοινότητα και όχι από έναν σύλλογο συγκεκριμένα. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η συζήτηση αλλά και τι στάση θα κρατήσουν οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι» συμπλήρωσε.

Για το γεγονός ότι η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα γίνει τον Φεβρουάριο ο κ. Αντίνου τόνισε:

«Σ’ αυτό δεν φταίει η διοίκηση. Όλοι οι σύλλογοι προσπαθούσαν να οργανωθούν για να φέρουν μια ολοκληρωμένη η επιστολή η οποία θα δείχνει το εύρος της αντίδρασης, δηλαδή ότι σύσσωμη η δημοτική ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού δεν συμφωνεί με αυτήν την απόφαση. Η δημοτική αρχή υποστήριξε ότι θα αντιδρούν μόνο 5-10 άνθρωποι. Δεν ήταν εύκολο να μαζευτούν υπογραφές από όλους τους φορείς για να έρθει το θέμα προς συζήτηση».

Στη συνέχεια ο κ. Αντίνου σχολίασε τα επιχειρήματα που φέρει η διοίκηση σχετικά με την απόφαση που έλαβε τα οποία όπως είπε αφορούν τον κορονοϊό αλλά και το αν δημιουργείται διχασμός στη δημοτική κοινότητα.

«Το επιχείρημα ότι θα γίνει μια παρέλαση λόγω κορονοϊού δεν είναι σωστό, διότι λόγω κορονοϊού τις δύο παρελάσεις δεν τις κάνεις μια αλλά τέσσερις για να μην υπάρχει συνωστισμός» υπογράμμισε. Σχετικά με το αν διχάζεται η κοινότητα είπε ότι αυτές οι παρελάσεις γίνονται 60 χρόνια αλλά και 11 χρόνια από τότε που υπήρξε ένωση.

Η συζήτηση πήγε και στο ενδεχόμενο να αρθούν πλήρως τα μέτρα κατά της πανδημίας τα οποία αφορούν την εστίαση για τους εμβολιασμένους, με τον κ. Αντίνου να απαντά στο αν πιστεύει ότι θα υπάρξει μια θετική εξέλιξη στον συγκεκριμένο τομέα.

«Αυτήν τη στιγμή αίρονται μόνο τα έκτακτα μέτρα τα οποία πάρθηκαν μέσα στις γιορτές. Όλα τα υπόλοιπα μέτρα και τα πρόστιμα υπάρχουν κανονικά. Το πρόβλημα τους επόμενους 2-3 μήνες δεν θα είναι η άρση των μέτρων. Ακόμα και αν αρθούν τα μέτρα, υπάρχει η ενεργειακή κρίση. Το πρόβλημα θα υπάρχει και στους πελάτες. Όταν έρχονται τέτοιοι λογαριασμοί, ο πολίτης θα βάλει σε προτεραιότητα τον λογαριασμό που θα πρέπει να πληρώσει και όχι τον καφέ του. Δε νομίζω ότι αυτό το κλίμα θα αλλάξει τους επόμενους 2-3 μήνες» ανέφερε ο κ. Αντίνου.

Δείτε επίσης: Χρήστος Αντίνου: Γονατίζει η εστίαση με πτώση του τζίρου από 50% έως 80%

Loading