INTIME

Χωρίς ενεργά μέτωπα η πυρκαγιά στην Εύβοια

Δεν υπάρχουν πλέον ενεργά μέτωπα φωτιάς στην περιοχή των Ψαχνών Ευβοίας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Εύβοιας Βαγγέλης Παλιός.

propoli

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η πυρκαγιά θα έχει κατασβεστεί πλήρως έως τις 10-11 π.μ.

Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν δυνάμεις από Ήπειρο, Μακεδονία, Θεσσαλία και Στερεά, ενώ επί τόπου ήδη βρίσκονται περισσότεροι από είναι 186 πυροσβέστες με 62 οχήματα,70 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 204 άτομα από τις ένοπλες δυνάμεις, 20 βυτιοφόρα, 27 βοηθητικά πυροσβεστικά οχήματα και 11 μηχανήματα έργου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τις επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στη δασική πυρκαγιά στο Κοντοδεσπότι Ευβοίας, ενισχύουν από αέρος   2 Α/Φ και 4 Ε/Π.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Mάχη με τις φλόγες έδιναν όλη την νύχτα οι πυροσβέστες προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο Κοντοδεσπότι στην Εύβοια.

Μόλις έπεσε η νύχτα και τα εναέρια μέσα αποσύρθηκαν υπήρξε μια μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς εξαιτίας κυρίως των δυνατών ανέμων που έπνεαν κατά διαστήματα στην περιοχή.

Το μέτωπο που βρίσκεται κοντά στο χωριό Κοντοδεσπότι φούντωσε και διασπάστηκε.

Μπακογιάννης: “Ήταν δύσκολη νύχτα”

«Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα, εξελίσσονται ικανοποιητικά», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης αναφερόμενος στην φωτιά που καίει στην Εύβοια.

Σύμφωνα με τον Κώστα Μπακογιάννη, αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, υπάρχουν μόνο αναζωπυρώσεις.

«Η αυτοδιοίκηση έδρασε αποτελεσματικά», τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, «ήμασταν έτοιμοι, υπήρχε σχέδιο».

Εκκένωση χωριών

Αν και η πυρκαγιά δεν απείλησε κατοικημένες περιοχής, οι συχνές αλλαγές στην κατεύθυνση και την ένταση των ανέμων υποχρέωσαν τους υπευθύνους να εκκενώσουν το χωριό Κοντοδεσπότι εκκενώθηκε λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα της Κυριακής.

Λόγο αργότερα αποφασίστηκε η εκκένωση και του Σταυρού.

Συνολικά μετακινήθηκαν περίπου 500 άτομα τα οποία θα μείνουν σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Σημειώνεται ότι έχει ανοίξει ο δρόμος από και προς τη βόρεια Εύβοια, για την οποία χθες -για λόγους ασφαλείας- είχε διακοπεί η κυκλοφορία.

Loading