INTIME

Ψυχρή «εισβολή» χτυπά την Ελλάδα τις επόμενες μέρες

Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο, καθώς η περίοδος της… ζέστης που ταλαιπωρεί ολόκληρη την Ευρώπη, αναμένεται να δώσει τη θέση της στην πρώτη σοβαρή ψυχρή εισβολή, που όλα δείχνουν πως θα φτάσει και στην Ελλάδα.

propoli

Ο καιρός θα αλλάξει σταδιακά από μεθαύριο, ενώ τη Δευτέρα οι βροχές θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα, ενώ ο έμπειρος μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου έκανε λόγο για άστατο καιρό στη χώρα και χιόνια στα ορεινά.

Σύμφωνα με τον ίδιο κατά τόπους τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να είναι έντονα ενώ οι χιονοπτώσεις θα είναι στη βορειοδυτική χώρα σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 1.300 μέτρα.

Οι περισσότερες βροχές, τοπικά ισχυρές την Τρίτη θα σημειωθούν στα νότια της χώρας.

Ο καιρός την επόμενη εβδομάδα

Προς τα μέσα της επόμενης εβδομάδας μια διαταραχή χειμωνιάτικου τύπου ενδέχεται να αλλάξει τον καιρό με ακόμη μεγαλύτερη πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Η αλλαγή αυτή αναμένεται μετά την 26η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ για σήμερα Παρασκευή αναμένονται τοπικές βροχές βαθμιαία στα νότια.

Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Για το Σάββατο ο καιρός αναμένεται να φέρει βροχές στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Βαθμιαία στα βόρεια, κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια, θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες που το βράδυ θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά.

Το σχετικό βίντεο:

Δείτε επίσης: Διαβάστε σήμερα στην Politik που κυκλοφορεί

Loading