«Back to school»: Εύκολα σνακ για τα ταπεράκια του σχολείου

Τα σχολεία άνοιξαν και η σύνηθες ερώτηση των μαμάδων είναι «τι θες να φας αύριο στο σχολείο;»

Ψάξαμε και βρήκαμε υπέροχες ιδέες για κολατσιό που μπορούν να έχουν τα παιδιά σας στο σχολείο τους

propoli

Αλμυρά muffin

Υλικά:

Για τη ζύμη

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. βούτυρο, παγωμένο
50 γρ. παρμεζάνα
1 αβγό
πιπέρι
αλάτι
1 κ.σ. θυμάρι
1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό

Για τη γέμιση

150 γρ. φέτα
150 γρ. τυρί κρέμα
1 πρέζα μπούκοβο
1 κ.σ. θυμάρι

Για το σερβίρισμα

100 γρ. ρόκα
100 γρ. ντοματίνια
50 γρ. φέτα
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. θυμάρι

Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:

Αλμυρά cake pops με φέτα και πιπεριά

Υλικά:

3 αβγά
100 γραμ. βούτυρο
300 γραμ. γιαούρτι
100 γραμ. κρέμα γάλακτος
250 γραμ. αλεύρι
1 κ.τ.γ baking powder
200 γραμ. τριμμένο τυρί
200 γραμ. φέτα
αλάτι και πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:

Μπισκότα κανέλας με 4 υλικά

Υλικά

  • 280 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 185 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 κ.τ.γ. κανέλα σε σκόνη

Βήματα

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
  • Στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί.
  • Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι, την κανέλα και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά.
  • Βάλτε το βούτυρο στο μπολ (πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και κομμένο σε μικρά κομμάτια) και ζυμώστε μέχρι να έχετε μια ζύμη.
  • Φτιάξτε μικρά μπαλάκια με τα χέρια σας (εδώ μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά), πιέστε τα και με ένα πιρούνι δώστε σχήμα.
  • Ψήστε για 12-15 λεπτά.
  • Αφαιρέστε τα και αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα βάλετε στο αποθηκευτικό σκεύος.

Αφράτα pancakes με βρόμη και γιαούρτι

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι βρόμη αλεσμένη στο multi
  • ¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κανονική ή καρύδας
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1-2 κουταλιές της σούπας γάλα αμυγδάλου ή καρύδα
  • Λίγο βούτυρο

Βήματα

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι, τα αυγά και τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέστε τη ζάχαρη, τη βρόμη, το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και την κανέλα. Εάν το μείγμα είναι πολύ πηκτό, προσθέστε λίγο γάλα.
  • Σε ένα τηγάνι προσθέστε λίγο βούτυρο και κουνήστε το τηγάνι κυκλικά ώστε να πάει το βούτυρο παντού.
  • Μόλις κάψει ρίξτε μία μεγάλη κουταλιά από το μείγμα. Μόλις ψηθεί η μία πλευρά, γυρίστε την τηγανίτα από την άλλη

Μπορείτε να συνοδέψετε τις παραπάνω ιδέες με φρουτάκια, ξηρούς καρπούς, κρίκους καρότου ή σπανάκι, χυμό, κράκερς και να τα διακοσμήσετε με ξυλάκια με διάφορες φιγούρες ζώων

Δείτε επίσης: Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 11/09

Loading