Διασωληνώθηκε 22χρονος με κορονοϊό στο «Σωτηρία» – Γκάγκα: Όσοι νοσηλεύονται είναι κυρίως μη εμβολιασμένοι

Η Μίνα Γάγκα, διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία», τόνισε στον ΑΝΤ1 πως «το εμβόλιο λειτουργεί», ενώ επισήμανε πως το τελευταίο διάστημα αυτοί που είναι στις ΜΕΘ του νοσκομείου είναι κυρίως μη εμβολιασμένοι έναντι του κορονοϊού.

«Χθες στο “Σωτηρία” διασωληνώσαμε έναν 22χρονο. Ο ιός μπορεί να απειλήσει την ζωή οποιουδήποτε συνανθρώπου μας, που δεν είναι απαραίτητο να έχει κάποια ηλικία ή κάποια προβλήματα», σημείωσε με νόημα η κ. Γκάγκα, ενώ συμπλήρωσε ότι «οι εισαγωγές που έχουμε στο νοσοκομείο και στη ΜΕΘ το τελευταίο διάστημα είναι κυρίως μη εμβολιασμένοι έναντι του κορονοϊού».

«Είναι σημαντικό να κάνουμε τις δόσεις του εμβολίου και 15 ημέρες μετά είμαστε καλυμμένοι. Το εμβόλιο λειτουργεί», τόνισε η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία»

«Είναι πολύ σημαντικό να εμβολιαστούμε όλοι, χωρίς να φοβόμαστε», δήλωσε η κ. Γκάγκα και πρόσθεσε πως «πρέπει να πείσουμε σε έναν ανοιχτό διάλογο για να λύσουμε όποιες απορίες. Παλαιότερα τα τηλεφωνήματα και τα ερωτήματα που δεχόμαστε στα social media ήταν για τα συμπτώματα του κορονοϊού και τα κρούσματα, ενώ τώρα μας ρωτούν κυρίως για τα εμβόλια και την ασφάλειά τους».

Σχολίασε επίσης την είδηση του θανάτου από κορονοϊό ενός γιατρού στην Κύπρο, ο οποίος ήταν σκληρός πολέμιος του εμβολίου έναντι του κορονοϊού, ανέφερε ότι θα πρέπει να πειστούν όλοι ότι τα σκευάσματα είναι ασφαλή και πρέπει να εμβολιαστούν.

Η κ. Γκάγκα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις διάφορες θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν σχετικά με τα εμβόλια, σχολιάζοντας δηκτικά τον τρόπο σκέψης ορισμένων συμπολιτών μας. Συγκεκριμένα η κ. Γκάγκα δήλωσε ότι κάποιος της είπε πως «από την ένεση θα μου βάλουν ένα microchip σε μέγεθος ρυζιού. Kαι του λέω “μα, πώς θα περάσει από την ένεση σε μέγεθος ρυζιού;”».

Ερωτηθείσα για το γεγονός πως, μεταξύ των ατόμων που έχουν κάνει το ίδιο εμβόλιο, σε κάποια εμφανίζονται παρενέργειες (πυρετός, κούραση κτλ.), ενώ σε άλλα όχι, η κ. Γκάγκα ανέφερε ότι «είναι διαφορετική η ανοσολογική αντίδραση του κάθε ανθρώπου. Είναι σημαντικό να κάνουμε τις δόσεις του εμβολίου και 15 ημέρες μετά είμαστε καλυμμένοι. Το εμβόλιο λειτουργεί».

Δείτε επίσης: Άρση μέτρων: Γάμοι με 300 άτομα, μουσική, αλλά χωρίς… χορό – Τι ακριβώς ισχύει