(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Δίκη Φιλιππίδη: Συνεργάτιδα του ηθοποιού υποστηρίζει ότι απολύθηκε από εκπομπή επειδή ήταν μάρτυρας υπεράσπισής του (vids)

Αναμένεται να κατατεθεί από μάρτυρες ότι έγινε περιγραφή σεξουαλικής επίθεσης από τον κατηγορούμενο

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της υπόθεσης του Πέτρου Φιλιππίδη, με συνεργάτιδα του κατηγορούμενου ηθοποιού να αναφέρει ξανά στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών ότι απολύθηκε από την εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ επειδή είναι μάρτυρας υπεράσπισής του.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Η συγκεκριμένη μάρτυρας δέχθηκε σήμερα σειρά ερωτήσεων από την πολιτική αγωγή, η οποία μάλιστα υπέβαλλε και αίτημα στο δικαστήριο για κλήτευση νέων μαρτύρων, με την εισαγγελέα της έδρας να επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί σχετικά.

Υποστήριξη κατηγορίας: Υπάρχει κάποιο περιστατικό με τον κατηγορούμενο το Νοέμβριο του 2005 για το οποίο γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι σας στο περιοδικό που εργαζόσασταν τότε;

Μάρτυρας: Δε θυμάμαι.

Υποστήριξη κατηγορίας: Θυμάστε περιστατικό που έχετε γυρίσει στο γραφείο και έχετε περιγράψει επίθεση που έχετε δεχτεί;

Μάρτυρας: Όχι, ποτέ δεν έχει συμβεί αυτό.

Από την πλευρά της πρώτης καταγγέλλουσας, ο συνήγορός της Αλέξανδρος Μιντζιάς αιτήθηκε από το δικαστήριο να κληθούν έξι μάρτυρες. Σύμφωνα με τον συνήγορο οι μάρτυρες αυτοί θα καταθέσουν ότι έγινε περιγραφή σεξουαλικής επίθεσης από τον κατηγορούμενο. «Δεν επιβεβαιώνω αυτό που λένε» απάντησε η μάρτυρας.

Όταν άρχισε η σημερινή διαδικασία, η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε ότι μια ένορκος από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζήτησε να απαλλαγεί από τα καθήκοντά της.

Η δίκη συνεχίζεται.

Δείτε επίσης: Πέτρος Φιλιππίδης: Τσιγγάνα θαυμάστρια τον φίλησε την ώρα που έφτασε στο δικαστήριο (vid)