Εύκολη Φανουρόπιτα χωρίς Μίξερ που δεν λασπώνει

Η πιο εύκολη Φανουρόπιτα (χωρίς Μίξερ) με 9 Υλικά

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 500 γρ αλεύρι για τσουρέκι
  • 400 ml χυμό πορτοκάλι
  • 340 γρ ελαιόλαδο
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 80 γρ σταφίδες
  • 70 γρ καρύδια
  • 1 κτγ κανέλα
  • 1/4 κτγ γαρύφαλλο σκόνη
  • 20 γρ μπέικεν πάουντερ
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το στόλισμα:

propoli

ζάχαρη άχνη

Ταψί 25×35

Εκτέλεση

  1. Σ ένα μπολ ρίχνουμε 400ml χυμό πορτοκάλι, 340 γρ ελαιόλαδο, 300γρ ζάχαρη, ξύσμα από 1 πορτοκάλι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  2. Σ ένα γουδί βάζουμε  70 γρ καρύδια και τα σπάμε.
  3. Σ  ένα μπολ ρίχνουμε 500 γρ αλεύρι για τσουρέκι και προσθέτουμε μέσα τα καρύδια, 80 γρ σταφίδες 1,4 κτγ γαρύφαλο,1 κτγ κανέλα, 20γρ μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
  4. Στο μείγμα με τα υγρά, ρίχνουμε  τα στερεά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ καλά ώστε να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  5. Σ ένα ταψί 25x 35 αλείφουμε με ένα πινελάκι το λάδι και   αλευρώνουμε.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις 1 ώρα και 10′ λεπτά στους 160c.
  7. Τέλος αφού κρυώσει η φανουρόπιτα  την γυρίζουμε ανάποδα και βάζουμε στην  πάνω πλευρά το σχέδιο που θέλουμε και Πασπαλίζουμε άχνη ζάχαρη.

Δείτε επίσης: Συνταγή: Φανουρόπιτα παραδοσιακή με 7 υλικά

Loading