Εύκολη και γρήγορη σκορδαλιά με πατάτα

Η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα σκορδαλιά.

Η σκορδαλιά έχει την τιμητική της κάθε χρόνο την 25η Μαρτίου και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δίνει τη συνταγή για να μπορέσουμε να τη φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα.

propoli

Υλικά για τη σκορδαλιά

  • 6-7 πατάτες 
  • 4-5 σκελ. σκόρδο
  • 1/2 λεμόνι 
  • 3 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • Ηλιέλαιο
  • 1½ φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 1 αυγό

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε την κάθε μια πατάτα σε καρέ.
  • Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, τις σκεπάζουμε με νερό και τις βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, να μαλακώσουν.
  • Όσο βράζουν καθαρίζουμε το σκόρδο.
  • Τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε στο μίξερ.
  • Τις πολτοποιούμε όσο ακόμα είναι καυτές.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, το σκόρδο, το λεμόνι και το ξίδι.
  • Αναμειγνύουμε το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο.
  • Με το μίξερ σε λειτουργία, λίγο λίγο, µε ροή κλωστής, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο.
  • Αν χρησιμοποιήσουμε αυγό, το προσθέτουμε στο τέλος, όσο ακόμα η πατάτα είναι καυτή για να ψηθεί (συνεχίζοντας το χτύπημα).
  • Το μίγμα γίνεται κάτασπρο από το αυγό και αφράτο. 
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά. 
  • Μπορεί να διατηρηθεί αρκετές μέρες στο ψυγείο, καλά σκεπασμένη.

Δείτε επίσης: Ελληνική Αστυνομία: «Μην χρησιμοποιείτε άσκοπα τη Λ.Ε.Α.» μέσω Μαρίνας Σάττι

Loading