(ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / EUROKINISSI)

Euroferry Olympia: Η συγκλονιστική μαρτυρία του 21χρονου Λευκορώσου – Τρία πράγματα του έσωσαν τη ζωή

Ο 21χρονος Λευκορώσος περιγράφει λεπτομερώς τη φρίκη που βίωση όντας εγκλωβισμένος στο γκαράζ του φλεγόμενου πλοίο – Διασώθηκε πριν από λίγες ώρες

Ο 21χρονος οδηγός που σήμερα το πρωί διασώθηκε από άντρες της ΕΜΑΚ, περιέγραψε στους άνδρες του Λιμενικού τον εφιάλτη που βίωσε όντας εγκλωβισμένος μέσα στο πλοίο για δύο ολόκληρες ημέρες.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, εκείνος κοιμόταν μέσα στο φορτηγό του. Όταν ξύπνησε και διαπίστωσε τι συμβαίνει, ήταν αργά, καθώς φαινόταν πως δεν υπήρχε διαφυγή.

Ωστόσο επέδειξε ψυχραιμία και κατάφερε να βγει ζωντανός από την πύρινη κόλαση.

«Όταν ξέσπασε η φωτιά κοιμόμουν. Όταν ξύπνησα και κατάλαβα ότι ξέσπασε φωτιά, προσπάθησα να βρω δίοδο διαφυγής αλλά δεν τα κατάφερα. Υπήρχε πολύ υψηλή θερμοκρασία και αποφάσισα να μείνω στην καμπίνα του φορτηγού. Έμεινα για δύο ημέρες και άναβα τα φώτα του φορτηγού σποραδικά για να βλέπω τι γίνεται, γιατί φοβόμουν μην πιάσει φωτιά στο γκαράζ που βρισκόμουν», περιέγραψε στους άντρες του Λιμενικού.

Στη συνέχεια είπε πως άκουγε θορύβους χωρίς ωστόσο να μπορεί να καταλάβει από που προέρχονται.

«Άκουγα συνέχεια θορύβους αλλά δεν μπορώ να ξέρω από πού προέρχονταν. Βγήκα την τρίτη ημέρα που κατάλαβα ότι είχε πέσει η θερμοκρασία και για να σιγουρευτώ έπιασα τις λαμαρίνες με τα χέρια μου. Έψαχνα στα τυφλά και τελικά είδα μια πινακίδα που έγραφε “έξοδος κινδύνου”. Την ακολούθησα και κατάφερα να βγω από το σημείο που ήμουν», είπε αναφερόμενος στον τρόπο διαφυγής του.

Σύμφωνα με τους Λιμενικούς, όπως μετέδωσε ο Alpha, τρία είναι τα στοιχεία που κράτησαν τον 21χρονο οδηγό ζωντανό. Πρώτον το γεγονός ότι βρισκόταν στο γκαράζ 1 όπου δεν είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά, δεύτερον πως τα γκαράζ σφραγίζονται αεροστεγώς με αποτέλεσμα να μην μπει μεγάλη ποσότητα καπνού στο εσωτερικό του και τρίτον η ψυχραιμία που επέδειξε.

Δείτε επίσης: Euroferry Olympia: Σε 58χρονο Έλληνα ανήκει η σορός που βρέθηκε (pics & vid)