Φαγητό Παρασκευής: Ρεβυθάδα στη γάστρα

Η τετάρτη και η παρασκευή είναι οι μέρες που συνήθως τρώμε όσπρια, χορταρικά και γενικά νηστίσιμα φαγητά.

 Μία επιλογή για την σημερινή μέρα είναι η ρεβυθάδα. Δείτε την συνταγή

propoli

Υλικά:

  • 1 πακέτο ρεβύθια
  • 2-3 μεγάλα ολόκληρα κρεμμύδια
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 λεμόνι  στυμμένο για το τέλος

Εκτέλεση:
Βάζουμε από βραδύς τα ρεβύθια σε μια λεκάνη με νερό και λίγη σόδα να μαλακώσουν. Το πρωί πια ετοιμάζουμε το φαγητό μας. Το μυστικό της ρεβυθάδας είναι το πήλινο σκεύος και η χαμηλή φωτιά.

Βάζουμε τα ρεβύθια και όλα τα άλλα υλικά μαζί στη γάστρα ή άλλο πήλινο σκεύος, προσθέτουμε ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε στο φούρνο για 2 ώρες περίπου

Σταδιακά ανοίγουμε και προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα αν χρειαστεί.
Τα θέλουμε χυλωμένα κι όχι λιωμένα
Σερβίρουμε με λίγες σταγόνες λεμόνι σε κάθε πιάτο για έξτρα γεύση!!!

 Η συνταγή είναι εμπνευσμένη από το WOMANOCLOCK*

Δείτε επίσης: Κρήτη: Τροχαίο δυστύχημα με οδηγό μηχανής στο Ρέθυμνο

Loading