Φαγητό Πέμπτης: Μπούτια κοτόπουλο χωρίς κόκαλο με πιπεριές στο τηγάνι

Μπούτια κοτόπουλο χωρίς κόκαλο σε σάλτσα με πιπεριές στο τηγάνι

Υλικά

  1. 4 μπούτια κοτόπουλο χωρίς πέτσα και κόκαλο αγορασμένα καθ’ οδόν για το σπίτι
  2. 5-6 κουτ. σούπας σάλτσα
  3. 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  4. Ανθό ή αλάτι
  5. Πιπέρι
  6. Αλουμινόχαρτο
  7. 1 τηγάνι αντικολλητικό
  8. πιπεριές πολύχρωμες

Εκτέλεση

  1. Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει 9/9.
    Ακουμπάμε τα μπούτια επάνω, και με λαβίδα, τα σπρώχνουμε να γλιστρήσουν, επάνω στο καυτό λάδι.
    Έπειτα χαμηλώνουμε την φωτιά μας στο 7/9.
    Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές, συνολικά για 10 -12 λεπτά, την κάθε πλευρά. – αν χρειαστεί χαμηλώνουμε στο 6 1/2
  2. Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε σε πιάτο, αλατίζουμε, τρίβουμε πιπέρι, και στις δύο πλευρές.
    Σκεπάζουμε με το αλουμινόχαρτο, για να μείνουν ζεστά.
  3. Πάμε πίσω στο τηγάνι, και κατεβάζουμε την θερμοκρασία στο 2/9.
    Ρίχνουμε τις πιπεριές στο τηγάνι, και μόλις πάρουν χρώμα ξαναβάζουμε τα μπούτια στο τηγάνι, (μαζί με τα ζουμιά που έβγαλαν), και τα σκεπάζουμε με την σάλτσα.
    Κλείνουμε την φωτιά, και τα αφήνουμε 1-2 λεπτά πάνω στο σβηστό μάτι, ξέσκεπα να ενωθούν οι γεύσεις.
    Συνοδεύουμε με φέτα, και σπιτικό ψημένο ψωμί.

Δείτε επίσης: Φαγητό Τρίτης: Σολομός με σπαράγγια στον φούρνο

propoli

    Loading