Halloween: Εύκολες και πρωτότυπες συνταγές για παιδιά και ενήλικες

Ανακαλύψτε τις πιο μοναδικές συνταγές για τη γιορτή του Halloween

Κεφτεδάκια μούμιες

Συστατικά

propoli

650 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, λάπα

10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 αυγό, μεσαίο

1 1/2 κ.γ. ρίγανη, ξερή

80 γρ. γάλα πλήρες

15 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί

50 γρ. φρυγανιά τριμμένη

1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή

1 κ.σ. κέτσαπ

1 κ.γ. αλάτι

1 φύλλο σφολιάτας

καραμελάκια, μάτια

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
  2. Στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, τον μαϊντανό, το αυγό, τη ρίγανη, το γάλα, το ξίδι, τη φρυγανιά, τη μουστάρδα, την κέτσαπ και το αλάτι, και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Πλάθουμε κεφτεδάκια των 60 γρ. και τα αφήνουμε στην άκρη. Θα βγουν περίπου 14 κεφτεδάκια.
  5. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το φύλλο σφολιάτας. 
  6. Τυλίγουμε τα κεφτεδάκια ακανόνιστα με τη ζύμη, αφήνοντας ένα κενό σημείο, στο οποίο θα τοποθετήσουμε τα διακοσμητικά μάτια μετά το ψήσιμο. 
  7. Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια στο ταψί και μεταφέρουμε στον φούρνο.
  8. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
  9. Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και τοποθετούμε τα διακοσμητικά μάτια στα κεφτεδάκια.
  10. Σερβίρουμε.

Τα σαγόνια του Δράκουλα

Συστατικά

Για τα μπισκότα

150 γρ. βούτυρο
150 γρ. καστανή ζάχαρη
75 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά, μέτρια
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
280 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
100 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

Για την κρέμα

200 γρ. τυρί κρέμα

50 γρ. άχνη ζάχαρη

1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα

Για τη σύνθεση

150 γρ. marshmallows, μικρά
30 γρ. κάσιους, κομμένα στη μέση

 Εκτέλεση

  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την καστανή και κρυσταλλική ζάχαρη, το αλάτι, και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  2. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τα αβγά, το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  3. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα, τις κουβερτούρες χοντροκομμένες, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  4. Μεταφέρουμε τα στερεά υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με τη μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη, και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  7. Με ένα scoop παγωτού παίρνουμε μείγμα από το μπολ και το τοποθετούμε σε ταψιά με λαδόκολλα.
  8. Αφήνουμε μεγάλο κενό ανάμεσά τους γιατί θα απλώσουν πολύ στον φούρνο. Προσοχή! Δεν τα πιέζουμε με τα χέρια μας.
  9. Ψήνουμε στον φούρνο για 12-13 λεπτά το κάθε ταψί.
  10. Αφαιρούμε τα ταψιά από τον φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

 Για την κρέμα

Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, το χρώμα ζαχαροπλαστικής, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

 Για τη σύνθεση

Κόβουμε τα μπισκότα στη μέση, τα αλείφουμε με την κρέμα, βάζουμε γύρω από τα μισά μπισκότα μερικά μικρά marshmallows, τοποθετούμε 2 κάσιους ενδιάμεσα από τα marshmallows, και καπακώνουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα. 

Σερβίρουμε.

Λουκάνικα μούμιες

Συστατικά

Για τη ζύμη

80 γρ. νερό, χλιαρό

1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

8 γρ. μαγιά ξηρή

150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σύνθεση

8 λουκάνικα
1 αυγό, βρασμένο, για τα μάτια
1 ελιά, για τα μάτια

Εκτέλεση

  1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. 
  2. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η μαγιά, για περίπου 10 λεπτά. 
  3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, και χτυπάμε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα, για 8-10 λεπτά. 
  4. Αφαιρούμε το ζυμάρι από τον κάδο, το τυλίγουμε με μια πετσέτα, και το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει, για 30 λεπτά.

Για τη σύνθεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  2. Κόβουμε κομμάτια από το ζυμάρι και, σε ελαφρά λαδωμένη επιφάνεια, το ανοίγουμε σε λεπτό κορδόνι. 
  3. Τυλίγουμε τα λουκάνικα με τη ζύμη, αφήνοντας όμως ένα κενό σημείο, στο οποίο θα μπορέσουμε να σχηματίσουμε τα μάτια. 
  4. Ψήνουμε για 15 λεπτά. 
  5. Αφαιρούμε τα λουκάνικα από τον φούρνο, τοποθετούμε τα “μάτια” από το ασπράδι του αβγού και την ελιά, και σερβίρουμε.

Οι παραπάνω συνταγές είναι του σεφ Άκη Πετρετζίκη

Δείτε επίσης: Ζάκυνθος: Εξιχνιάσθηκαν 21 περιπτώσεις κλοπής από εκκλησίες

Loading