Η απάντηση του σκηνοθέτη της ταινίας «Αγόρια στο ντουζ»: «Χωρίς καμία λογική οι ισχυρισμοί, όποιος τα λέει αυτά μάλλον δεν έχει δει την ταινία»

Την δική του απάντηση στον σάλο που προκάλεσε η προβολή της ταινίας «Αγόρια στο ντουζ» στέλνει με δήλωση του ο σκηνοθέτης της Κρίστιαν Ζέτεμπεργκ.

Συγκεκριμένα η ταινία προβλήθηκε μέσα σε αίθουσα δημοτικού σχολείου, με τους γονείς να καταγγέλλουν την δασκάλα στην οποία στάλθηκε και εξώδικο.

«Το παιδί επέστρεψε στο σπίτι από το σχολείο και ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ήταν εμφανώς δυσαρεστημένος. Έκανε εμετό, δεν μπορούσε να φάει. Αυτό κίνησε την περιέργεια των γονέων του, που είναι εκπαιδευτικοί.

Κατάφεραν να τους μιλήσει και τους είπε ότι την τελευταία ώρα του μαθήματος η δασκάλα προέβαλε μία ταινία με τίτλο “Τα αγόρια στο ντους”, η οποία έδειχνε ομοφυλοφιλικές σκηνές μεταξύ ανήλικων αγοριών, δηλαδή ήταν σε ένα καμπ όπου ο εκπαιδευτής έλεγε ότι τα παιδιά πρέπει να είναι σκληραγωγημένα και στη συνέχεια έδειχνε κάποιες σκηνές που τα παιδιά φιλιόντουσαν στο στόμα», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Χαράλαμπος Κατσιβάρδας στο iefimerida.gr.

Τι απαντά ο σκηνοθέτης της ταινίας

Ο σκηνοθέτης της ταινίας θέλει να βάλει τα πράγματα στην θέση τους τονίζοντας ότι η ταινία δεν έχει καμία σχέση με ερωτικού περιεχομένου, ενώ μάλιστα τόνισε ότι χρησιμοποιείται από πολλές χώρες στα σχολεία.

«Υπήρξαν ισχυρισμοί πως αυτό το μικρού μήκους φιλμ είναι ερωτικού χαρακτήρα και απεικονίζει σεξουαλικές περιπτύξεις μεταξύ παιδιών.

Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι χωρίς καμία λογική και, ως σκηνοθέτες, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως η ταινία και η θεματική της θα μπορούσε να ερμηνευτεί καθ’ αυτόν τον τρόπο. Η ταινία αυτή δε δείχνει απολύτως τίποτα τέτοιο.

Αυτή η παραπληροφόρηση που έχει γιγαντωθεί σε κάποια ελληνικά Μέσα είναι σοκαριστικά λανθασμένη και, πραγματικά, έχουμε σοβαρές αμφιβολίες πως κάποιος από τους ιθύνοντες αυτών των ισχυρισμών έχει δει την ταινία», σχολίασε ο σκηνοθέτης.

Δείτε επίσης: «Αγόρια στο ντους»: Πολυβραβευμένη η ταινία που έδειξε η δασκάλα σε μαθητές δημοτικού – Εξώδικο έστειλαν γονείς

Loading