(ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Κακοκαιρία Daniel: Έπεσε η γέφυρα στον Παλαιόπυργο Λάρισας – Μέσω Πυργετού οι μετακινήσεις

Μετά την κατάρρευση της γέφυρας, η πρόσβαση στην περιοχή του Παλαιοπύργου γίνεται μέσω του Πυργετού.

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι περιοχές του κάμπου στη Θεσσαλία, μετά τις –βιβλικών διαστάσεων– καταστροφές που προκάλεσαν οι «σαρωτικές» πλημμύρες.

propoli

Η γέφυρα στον Παλαιόπυργο που δέχτηκε τεράστιες ποσότητες νερού τις προηγούμενες μέρες, δεν άντεξε και κατέρρευσε. Οι κάτοικοι της περιοχής στη Λάρισα που την χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους, είναι αναγκασμένοι πλέον να κάνουν έναν ολόκληρο κύκλο για να φτάσουν στους προορισμούς τους.

Η συγκεκριμένη γέφυρα συνδέει τον Παλαιόπυργο με την Αλεξανδρινή, τα παραλιακά χωριά του Δήμου Τεμπών και τον Στρίντζο και έβγαινε προς τον κεντρικό δρόμο Ομολίου προς το Στόμιο.

Μετά την κατάρρευση της γέφυρας, η πρόσβαση στην περιοχή του Παλαιοπύργου γίνεται μέσω του Πυργετού.

Κλειστή παραμένει η Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Κλειστή παραμένει η Εθνική Οδός Αθήνας-Θεσσαλονίκης στο ύψος της Λάρισας, ωστόσο η κατάσταση βελτιώνεται καθώς καταγράφεται υποχώρηση των υδάτων.

Όσον αφορά στα χωριά του θεσσαλικού κάμπου και συγκεκριμένα της Καρδίτσας, των Τρικάλων, του Παλαμά, της Φαρκαδόνας, του Δομοκού και των Φαρσάλων, τα νερά υποχωρούν και σήμερα σταδιακά και αποκαλύπτονται οι οδικοί άξονες.

Έχει αποκατασταθεί η οδική σύνδεση με όλα τα χωριά εκτός από το Κεραμίδι του Δήμου Φαρκαδόνας.

Σε όλα τα χωριά παραμένουν και εξακολουθούν να επιχειρούν δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, καθώς επίσης δυνάμεις του Στρατού και Εθελοντικές Ομάδες για παροχή βοήθειας, μεταφορά εφοδίων και φαρμακευτικού υλικού όπου απαιτείται.

Δείτε επίσης: Βίντεο από πλιάτσικο στον Βόλο: «Φωνάξτε αν θέλετε την αστυνομία»

Loading