(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ/EUROKINISSI)

Λιβύη: Συγκλονιστικές στιγμές στην τελετή προς τιμήν των Ελλήνων που σκοτώθηκαν (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Συγκλονιστικές στιγμές έλαβαν χώρα σήμερα το πρωί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας την ώρα της ειδικής τελετής.

Τόσο η στρατιωτική όσο και η πολιτική ηγεσία ήταν ακίνητη και σιωπηλή στην είσοδο του υπουργείου, ενώ εκατοντάδες στρατιωτικοί απέτισαν φόρο τιμής από τα μπαλκόνια του κτιρίου.

propoli
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ/EUROKINISSI)
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ/EUROKINISSI)

Αφού έγινε η έπαρση σημαίας η οποία θα κυματίζει μεσίστια αφού έχει κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος, στη συνέχεια τελέστηκε μνημόσυνο και τρισάγιο στο Ι.Ν. που είναι εντός του στρατοπέδου Παπάγου, εκεί όπου στεγάζονται το υπουργείο αλλά και όλα τα γενικά επιτελεία.

Στην τελετή παρέστησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Δένδιας, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο Αρχηγός  ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Ανδρέας Κορωνάκης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, ο Υπαρχηγός ΓΕΝ Υποναύαρχος Κωνσταντίνος Βλάχος ΠΝ, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ  Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023, με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και απόφασης του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), απονέμεται ο ανώτατος βαθμός στις παρακάτω Αξιωματικούς, οι οποίες απεβίωσαν κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο ως εξής:

α. Στην Αντιπλοίαρχο (ΥΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου ΠΝ (ΑΜ: ΥΝ-232) ο βαθμός της Υποναυάρχου.

β. Στην Επισμηναγό (ΥΝ) Ευαγγελία Ανδρεαδάκη (ΑΜ: 63908) ο βαθμός της Υποπτεράρχου.

Η κηδεία της, όπως ανακοινώθηκε, θα γίνει σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου.

Επίσης με Προεδρικό Διάταγμα το οποίο υπεγράφη την Τρίτη 19/9 μετά από πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια αλλά και έπειτα από απόφαση του αρμόδιου Συμβουλίου Κρίσεων Στρατού Ξηράς, απονέμεται ο βαθμός του Συνταγματάρχη στον Αρχιλοχία (ΠΖ) Γεώργιο Βούλγαρη (ΑΜ: ΜΥ 21150), ο οποίος απεβίωσε κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο.

Το τελευταίο «αντίο» στον 27χρονο Γιώργο Βούλγαρη

Την Τετάρτη έγινε η εξόδιος ακολουθία του Γεώργιου Βούλγαρη ο οποίος ήταν παρών στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα. Συγγενείς και φίλοι του είπαν το τελευταίο αντίο σε κλίμα οδύνης.

Η κηδεία του Αρχιλοχία της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ – στον οποίο απονεμήθηκε ο βαθμός του Συνταγματάρχη – τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μουζακίου, στη γενέτειρα του 27χρονου.

Η μητέρα του δεν άντεξε και λύγισε την ώρα της επιμνημόσυνης δέησης και βγήκε υποβασταζόμενη από την εκκλησία. Φώναζε συνεχώς «Γιώργο μου, λεβέντη μου, ο θάνατος» μη μπορώντας να πιστέψει το κακό που βρήκε την οικογένειά της.

Οι παρευρισκόμενοι άρχισαν να χειροκροτούν αποχαιρετώντας με αυτόν τον τρόπο τον 27χρονο την ώρα που έβγαινε το φέρετρο από την εκκλησία.

Για τη βαθύτατη θλίψη που νιώθουν μπροστά στην αδόκητη απώλεια ενός «αγαπημένου μέλους» τους -όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε- μίλησε από τα μεγάφωνα της εκκλησίας εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων, απευθύνοντας το ύστατο χαίρε στον συνάδελφό τους.

(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ/EUROKINISSI)
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ/EUROKINISSI)
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ/EUROKINISSI)

Δείτε επίσης: Δυστύχημα στη Λιβύη: Τιμή μετά θάνατον για τους τρεις στρατιωτικούς – Τους απονεμήθηκε ο ανώτατος βαθμός

Loading