Μύκονος: Δύο κορονοπάρτι με πάνω από 900 καλεσμένους πρόλαβε η ΕΛ.ΑΣ

Aκυρώθηκαν στο παρά πέντε δύο μεγάλα πάρτι σε βίλες της Μυκόνου – Οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με τον επιχειρηματία διοργανωτή του πάρτι και του θύμισαν πως το πρόστιμο είναι 50.000 ευρώ – Το πάρτι ακυρώθηκε

Δύο κορονοπάρτι σε βίλες της Μυκόνου φαίνεται να σταμάτησε στο παρά πέντε η αστυνομία, παρά το lockdown που έχει επιβληθεί από το απόγευμα του Σαββάτου, 17 Ιουλίου στο νησί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο OPEN, οι άντρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος έσπευσαν σε βίλα του νησιού, όπου οργάνωνε γνωστός επιχειρηματίας πάρτι, στο οποίο αναμένονταν πάνω από 700 καλεσμένοι. Οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με τον επιχειρηματία και του επισήμαναν ότι το πρόστιμο είναι πάνω από 50.000 ευρώ καθώς και ότι σκοπό είχαν να πάνε κανονικά να κάνουν έλεγχο.

Στο δεύτερο περιστατικό, το κορονοπάρτι έκανε ένας Αμερικανός με πάνω από 200 καλεσμένους. Οι αστυνομικοί κινήθηκαν και σε αυτή την περίπτωση αστραπιαία, ενημερώνοντας τον οικοδεσπότη για το πρόστιμο και τα μέτρα που ισχύουν. Οι άντρες της ΕΛΑΣ παρέμειναν στον χώρο μέχρι να δουν να αποχωρούν από τη βίλα μέχρι και οι εργαζόμενοι που είχαν φτάσει για να εγκαταστήσουν τα ηχοσυστήματα.

Για να αντιμετωπιστούν τα κορονοπάρτι στη Μύκονο, η αστυνομία έχει ετοιμάσει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο.

Στο νησί των ανέμων κατέφτασαν 40 αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη για να στελεχώσουν μία άκρως επιχειρησιακή ομάδα της αστυνομίας, τις ομάδες ΟΠΚΕ οι οποίες θα περιπολούν σε όλο το νησί μετά τη μία τα ξημερώματα, ενώ επί 24ώρου βάσεως θα πετούν τα drones της ΕΛΑΣ πάνω από το νησί.

Δείτε το video του OPEN:

Δείτε επίσης: Τζανάκης: Η Μύκονος πρέπει να τηρήσει τα μέτρα (βίντεο)