Πάτρα – Σαρδέλη: Τι αναφέρει για τη κεταμίνη και το σενάριο ασφυκτικού θανάτου

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια κλινικής φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, Χρυσάνθη Σαρδέλη, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για τις εξελίξεις της υπόθεσης των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα

Η Χρυσάνθη Σαρδέλη διευκρίνισε αρχικά ότι «αυτήν τη στιγμή τα δικά μας τμήματα στο ΑΠΘ δεν εργάζονται στους φακέλους των δύο πρώτων παιδιών, γιατί βρίσκονται στα χέρια των ιατροδικαστών της Αθήνας».

propoli

Στην ερώτηση, εάν θα βλέπαμε στις υπάρχουσες εξετάσεις το ενδεχόμενο να υπήρχε κεταμίνη στον οργανισμό της Ίριδας και της Μαλένας, απάντησε: «Θα το βλέπαμε γιατί ο έλεγχος για την ύπαρξη κεταμίνης υπάρχει σ’ αυτές τις τυπικές εξετάσεις που γίνονται από τοξικολογικής πλευράς σε κάθε αδιευκρίνιστο θάνατο. Επειδή έχουν διαρρεύσει αυτά από τη δικογραφία, δυστυχώς, εάν δει κάποιος το φύλλο απάντησης από το δικό μας εργαστήριο ιατροδικαστικής, ο λόγος που είναι τσεκαρισμένο είναι γιατί γίνεται στο πλαίσιο μίας τυπικής συνήθους τοξικολογικής ανάλυσης…».

Αναφορικά με το, εάν υπάρχουν ενδείξεις για ενδεχόμενο ασφυκτικού θανάτου, είπε ότι «αυτό προκύπτει από τις υπάρχουσες αναλύσεις που έχουν γίνει».

Σχετικά με την Τζωρτζίνα, η κυρία Σαρδέλη τόνισε πως «αυτό το παιδί, επειδή ανησυχούσαμε για την καρδιακή του λειτουργία, είχε ήδη έναν απινιδωτή-βηματοδότη, οπότε τα συμπτώματα μάς οδηγούσαν αλλού».

Σε ερώτηση σχετικά με τυχόν παρουσία κεταμίνης στα βαλιτσάκια ανάνηψης στα νοσοκομεία, η αναπληρώτρια καθηγήτρια είπε:

«Σε τυπικές περιπτώσεις, και αν δει κανείς αυτό που επιτάσσουν οι αρχές της επείγουσας ιατρικής, η κεταμίνη δεν αποτελεί φάρμακο παροχής επείγουσας ιατρικής βοήθειας με την κλασική έννοια». Παράλληλα, πρόσθεσε πως ο μόνος αρμόδιος να απαντήσει είναι το νοσοκομείο, στο οποίο κατέληξε το παιδί, και φυσικά και οι υπεύθυνοι για τη φαρμακοθεραπεία στο νοσοκομείο.

Δείτε επίσης: Νέα ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της Μαλένας – Διαπιστώθηκε εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων

Loading