Σάμος: Ένας διαφορετικός κουραμπιές με γέμιση από μπακλαβά

Αν και τα έθιμα στη Σάμο αυτές τις μέρες δεν διαφέρουν από τα έθιμα στην υπόλοιπη Ελλάδα, ωστόσο, πολλά είναι αυτά τα ιδιαίτερα που κρατούν ακόμη οι κάτοικοι, κυρίως στα χωριά.

Οι μέρες των Χριστουγέννων είναι γεμάτες όχι μόνο παραδοσιακά κάλαντα αλλά και υπέροχα γλυκά, όπως άλλωστε γίνεται σε όλα τα ελληνικά σπίτια.

propoli

Οι κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα και οι κατάδες είναι τα γιορτινά γλυκά.

Η κα Ευαγγελία λέει στην ΕΡΤ, ότι η γέμιση του γλυκού γίνεται με ό,τι μείνει από τον μπακλαβά, τον οποίο αλέθουν στο μίξερ και το μίγμα το τοποθετούν στο κέντρο του κουραμπιέ.

Το γεύμα των Χριστουγέννων είναι η λεγόμενη «πηχτή», δηλαδή χοιρινό κρέας βρασμένο με λεμόνι.

Δείτε επίσης: ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή ύψους 3 εκατ. ευρώ εντοπίστηκε σε κέντρο διασκέδασης

Loading