Θάνατος κοριτσιών στην Πάτρα: «Θα πάω και σε ψυχίατρο για το σύνδρομο Μινχάουζεν» είπε η μητέρα τους (vid)

«Με λένε φόνισσα γιατί είναι καχύποπτοι» ανέφερε η Ρούλα Πισπιρίγκου

Η ελληνική κοινωνία εξακολουθεί να παρακολουθεί τα όσα εκτυλίσσονται γύρω από τον θάνατο των τριών κοριτσιών μιας οικογένειας στην Πάτρα, και οι γονείς τους Μάνος και Ρούλα παραχώρησαν συνέντευξη στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και αναφέρθηκαν σε όλους και σε όλα…

propoli

Η μητέρα των κοριτσιών, μιλώντας για τον θάνατο της Μαλένας είπε ότι έμεινε εννέα μέρες στο νοσοκομείο και μια μέρα πριν χάσει τη ζωή της έκανε την πρώτη της χημειοθεραπεία.

Οι γιατροί έχουν αναφέρει ότι το παιδί έκανε ενέσιμη χημειοθεραπεία, ενώ είχε πάρει χάπια τα οποία είχαν αποτέλεσμα τις προηγούμενες μέρες. Δηλαδή, η ενέσιμη χημειοθεραπεία ξεκίνησε την ένατη ημέρα και μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες οι γιατροί είχαν αναφέρει ότι το πρόβλημα αντιμετωπίζεται και ότι η κατάσταση είναι ιάσιμη.

Ο ξαφνικός θάνατος της Μαλένας προκάλεσε ανησυχία στους γιατρούς οι οποίοι δεν περίμεναν σε καμία περίπτωση τέτοια εξέλιξη. Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, προήλθε από ηπατική ανεπάρκεια.

Τι συνέβη στις άλλες δύο περιπτώσεις

Όσον αφορά τον θάνατο της Ίριδας η οποία ήταν 6 μηνών το ματωμένο πανάκι δεν είναι ικανό να δείξει αν ο λόγος που έχασε τη ζωή της ήταν ανακοπή καρδιάς. Σύμφωνα με τους γιατρούς, το αίμα θα προέκυπτε μόνο σε περίπτωση που το κοριτσάκι αντιμετώπιζε πνευμονολογικό πρόβλημα ή οίδημα.

Σχετικά με τον θάνατο της Τζωρτζίνας, οι θεράποντες γιατροί αναφέρουν ότι όσο ήταν στην εντατική η κατάστασή της ήταν σταθερή, ωστόσο χειροτέρευε όταν πήγαινε σε απλή κλίνη νοσοκομείου. Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» το οποίο μετά τον θάνατό της, κάλεσε την εταιρία που είχε βάλει τον απινιδωτή έτσι ώστε να φανεί το αν λειτουργούσε σωστά.

Τέλος, ξεκαθαρίζεται πως όταν οι γιατροί κάνουν λόγο για ενεργοποίηση του βηματοδότη λόγω ξαφνικής βραδυκαρδίας θεωρούν ιδιαίτερα πιθανό να υπήρχε εξωτερικό αίτιο όχι ως προς το μηχάνημα, αλλά το παιδί.

«Θα πάω και σε ψυχίατρο για το Σύνδρομο Μινχάουζεν»

Ενώ λοιπόν προβαλλόταν σε μαγνητοσκόπηση η συνέντευξη των γονέων, η μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου μιλούσε σε τοπικό site της Πάτρας μέσω messenger.

Ο διάλογος με τον δημοσιογράφο του flamis.gr είναι ο εξής:

Δημοσιογράφος: Γιατί πιστεύεις ότι κάποιοι λένε… η μάνα η φόνισσα και άλλα τέτοια;

Ρούλα Π.: «Γιατί είναι καχύποπτοι»!

Δημοσιογράφος: Και για ποιο λόγο δεν λένε π.χ, ο Μάνος;

Ρούλα Π.: Γιατί οι δημοσιογράφοι δίνουν έμφαση σε μένα.

Δημοσιογράφος: Οι δημοσιογράφοι μπορεί να έχουν πηγές. Δεν τα βγάζουν από το μυαλό τους.

Ρούλα Π.: Εγώ ξέρω ότι δεν υπάρχει τίποτα.

Δημοσιογράφος: Ναι, αλλά καταλαβαίνεις. Κυκλοφορούν και σενάρια.

Ρούλα Π.: Ναι, καταλαβαίνω, Αλλά κατάλαβε κι εσύ τη θέση μου. Αν σου έλεγαν για τη μάνα σου τι θα απαντούσες;

Δημοσιογράφος: Θα έπεφτα από τα σύννεφα. Αλλά τους φαίνεται τόσο περίεργο όλο αυτό. Και οι γιατροί δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις. Υπάρχει δε και το σενάριο με το σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου.

Ρούλα Π.: Μάλιστα. Όταν έρθει η ώρα, θα αποδειχθεί και αυτό.

Δημοσιογράφος: Ότι δηλαδή κάποιο άτομο μπορεί να πάσχει από αυτό; Πώς θα αποδειχθεί αυτό;

Ρούλα Π.: Αυτά δεν τα ξέρω. Πιθανόν από εξετάσεις ψυχιάτρων. Ούτε αυτοί θα ξέρουν;

Δημοσιογράφος: Φυσικά και θα ξέρουν. Αν σου ζητηθεί, θα πας και σε ψυχίατρο;

Ρούλα Π.; Φυσικά. Φυσικά και θα πάω.


Τι απαντούν σε όλα όσα γράφτηκαν

«Έγινε σίριαλ η ζωή μας, δεν μας άφησαν να θρηνήσουμε το παιδί μας. Φοβόμαστε να βγει από το σπίτι της. Η ζωή μας έχει βγει στη δημοσιότητα και μας κατακρίνουν οι δικαστές του πληκτρολογίου γιατί χαμογελάμε. Δεν διαφωνώ με την οργή του κόσμου γιατί προφανώς υπάρχουν εγκλήματα και εγκληματίες αλλά εμείς δεν είμαστε εγκληματίες», δηλώνουν οι γονείς.

Δείτε επίσης: Πάτρα: Η μητέρα που έχασε τις τρεις κόρες της λύνει τη σιωπή της – «Ας ψάξουν ό,τι θέλουν»

Loading