«Ο Τσίπρας είναι ένα ρομπότ που δεν σταματά να εργάζεται»!

«Ο Τσίπρας είναι ένα ρομπότ που δεν σταματά να εργάζεται»!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Ποιος είναι, στα αλήθεια, ο Αλέξης Τσίπρας;

Τι κρύβεται πίσω από την εικόνα του απλού, λαϊκού παιδιού την οποία έχει φιλοτεχνήσει από την εποχή που πρωταγωνιστούσε στις μαθητικές καταλήψεις, στις αρχές της δεκαετίας του ’90;

«Είναι ένα ρομπότ που δεν σταματά να εργάζεται», μας απαντούν αποστομωτικά άνθρωποι που τον γνωρίζουν χρόνια και το λένε με αγάπη:

«Κι όταν ήταν ακόμα γραμματέας της Νεολαίας του Συνασπισμού βρισκόταν στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου 15 ώρες την ημέρα.

Η πολιτική είναι το πάθος του, γι’ αυτό και δεν αφήνει κανέναν συνεργάτη ή υπουργό του σε χλωρό κλαρί.

Μπορεί να σε πάρει στο τηλέφωνο και τα μεσάνυχτα για να σου ζητήσει πληροφορίες για μια πολιτική.

Ελέγχει τα πάντα, ακούει και συζητά πολύ, αλλά όταν πάρει μια απόφαση δεν μπορείς με τίποτα να του την αλλάξεις.

Διακοπές πηγαίνει μόνο μία εβδομάδα το καλοκαίρι κι όλο το υπόλοιπο χρονικό διάστημα βρίσκεται στις επάλξεις, όπως συμβαίνει και σε αυτές τις γιορτές.

Πηγαίνει συνήθως για ύπνο κατά τις δύο το πρωί και ξυπνά κατά τις έξι, για να προλάβει τα παιδιά του πριν πάνε σχολείο.

Το καλοκαίρι κοιμάται κάνα δίωρο παραπάνω».

Το ποτό και το τσιγάρο

Όσο για τα πάθη του πρωθυπουργού, σε αυτά δεν περιλαμβάνονται σίγουρα το ποτό και το τσιγάρο!

Δεν πίνει και δεν καπνίζει παρά μόνο ύστερα από τις κοινοβουλευτικές μάχες, οι οποίες είναι πιο ψυχοφθόρες από όσο μπορεί να καταλάβει ο μέσος πολίτης.

«Το να βρίσκεσαι μισή ή μία ώρα στο βήμα μοιάζει σαν να είσαι εκεί όλη την ημέρα γιατί πρέπει όχι μόνο να περάσεις το μήνυμά σου, αλλά και να είσαι προσεκτικός στις αντιδράσεις σε αυτά που λες ώστε να μην αφήσεις τίποτα να πέσει κάτω.

Γι’ αυτό κι ο Αλέξης μετά θα ζητήσει ένα ποτήρι κόκκινο κρασί από το καφενείο της Βουλής, θα πιει μερικές γουλιές και θα καπνίσει κι ένα πούρο για να χαλαρώσει.

Πέραν τούτου, όμως, δεν βάζει κάτι άλλο στο στόμα του σε οινόπνευμα και νικοτίνη», μας εκμυστηρεύονται οι συνεργάτες του.

 

Loading